REKLAMI GEÇ

Denizli’nin altın kadınları

Denizli’nin altın kadınları

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 2013’ün Altın Kadınları’nı belirledi. İş kadını dalında Suna Kunter, farklı meslek gurubunda Cennet Karadağ ve sanatçı dalında Gülpembe Yakın yılın altın kadını seçilerek ödüllerini aldı.

/ DENİZLİHABER / 9 Mart 2013 Cumartesi, 15:52

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin , Altın Kadınlar ödülü sahiplerini buldu. Kadın Meclisi’nin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Programa Vali Yarımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök ile çok sayıda davetli katıldı.

Denizli Belediye Başkanı Zolan, törende yaptığı konuşmada; kadınları siyasette ve sosyal yaşantıda daha aktif rol almaya davet etti. Denizli Belediyesi olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getiren Başkan Zolan; “Yapılan yasal düzenlemeler ile pozitif ayrımcılık hukuka uygun hale geldi. Artık sıra kafalarda ki yapamaz, yapamayız düşüncelerini yok etmeye geldi. Bu ön yargıyı da ortadan kaldırdığımızda kadınların yapamayacağı, başaramayacağı hiçbir şey kalmaz. Dünyadaki hızlı değişime ve gelişime ayak uydurma çabalarımızın başarıya ulaşabilmesi için bu toplumun itici bir güce ihtiyacı olduğu bir gerçek. Bu güç ise kadınlarımızın sosyal hayata katılmalarıyla ortaya çıkacaktır. Kadınlara sahip çıkan, sorunları ile ilgilenen, kadınları toplumun tüm kesimlerinde görmek için çaba harcayan, kadını toplumsal, siyasal, sosyal alanda daha çok söz sahibi yapmak için çalışan bizler kadınlarımıza toplumun vazgeçilmez birer parçası olduklarını hissettirmek istiyoruz” dedi.
Vali Yardımcısı Acar da; “Toplumu kadın-erkek diye ayırmak yanlıştır. Toplumumuzda aile içi şiddet ve töre sorunu eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bizlerin çocuklarımıza ve gelecek nesillere bu sorunu göstermemiz ve eğitmemiz gerekiyor” diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ise TBMM’deki yasal düzenlemelerle kadının toplumdaki yerinin daha da güçlendirildiğini ifade ettiği etkinlikte, Kadın Meclisi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile Kadın Meclisi Tiyatro Grubu’nun oyunu büyük beğeni aldı.

Yine Kadın Meclisi’nin Koro’su da birbirinden güzel şarkılar söyleyerek etkinliğe renk kattı.
Daha sonra 2013 yılının altın kadınlarına plaket verildi. Vali Yardımcısı Acar, Başkan Zolan ve Milletvekili Dalbudak, 2013’ün altın kadınları Suna Kunter, Cennet Karadağ ve Gülpembe Yakın’a plaket verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 16 32Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Parçalı Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21 34Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Mayıs 2024 Salı 21 35Parçalı Bulutlu