REKLAMI GEÇ

Denizli’nin asırlık kalemişi camileri kitap oldu

Denizli’nin asırlık kalemişi camileri kitap oldu

Denizli Valiliği, kentte bulunan mimarisi ve kalemişi nakış süslemeleriyle benzerlerinden ayrılan camileri hazırlanan kitapta topladı. Asırlık ve ender camilerin gelecek kuşaklara aktarılması gereken birbirinden özel güzellikleri bu kitapta ölümsüzleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2020 Cuma, 10:36

Denizli Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, kentte inanç turizmini geliştirmek için Osmanlı’nın son dönemlerinde ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılmış olan camilerin kitabını çıkardı. Acıpayam, Baklan, Çal, Çameli, Çivril, Kale, Pamukkale ve Tavas’ta bulunan, mimarisi ve süslemeleriyle benzerlerinden ayrılan 15 kalemişi caminin duvar, mihrap, minber ve tavanlarında renkli yazılar, resimler, nakışlar, motifler ve kalemişi süslemeler ile betimlemeler fotoğraflandı, kağıda döküldü.

“DENİZLİ’NİN ÖZGÜN YAPILARI SAHİPLENİLMELİ”

Denizli Valisi Hasan Karahan, hızla gelişen ve değişen dünyada her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de farklı arayışlar söz konusu olduğunu belirterek, “Alternatif turizm çeşitlerine olan talep de gün geçtikçe artmaktadır. Hem ülkemizin hem de ilimizin sahip olduğu alternatif turizm çeşitliliği ve potansiyeli, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle takip edilmektedir. Bu bağlamda, geleneksel mimarimizin nakkaş ve kalemkârlarımızın ellerinden çıkan özgün yapılarını sahiplenmek, bu eserleri gelecek nesillere aktarmak, boyalı camilerimizi inanç turizmine kazandırarak Denizlimizi bu alanda lider şehirlerden biri haline getirmek amacıyla böyle bir çalışma gerçekleştirdik” dedi.

DENİZLİ, KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN BİR HAZİNE GİBİ

İl Kültür Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol ise, Denizli’nin inanç turizmi açısından keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibi olduğunu dile getirerek, “Çoğunlukla cennet-cehennem tasvirleri, ayetler, Kabe, mizan terazisi gibi İslami motiflerle süslü camilerimizin her biri ayrı güzelliktedir ve görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Bu önemli değerlerimizi daha iyi tanıtmak, güzelliklerinin daha fazla insana ulaşmasını sağlamak ve eserlerimizi gelecek nesillere aktarmak için sizlere böyle bir çalışma hazırlamış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu