REKLAMI GEÇ

Denizli’nin güzellikleri Minia Denizli’de simgeleşecek

Denizli’nin güzellikleri Minia Denizli’de simgeleşecek

Ak Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın büyükşehir için hazırladığı 222 Dev Proje içerisinde yer alan Minia Denizli ile Denizli’nin pek çok tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri minyatür halde sergilenecek.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2014 Salı, 11:39

Büyükşehir için büyük hedeflerinin olduğunu ve bu hedefleri Denizli’ye kazandırmak için çalışmalara başladığını ifade eden Denizli Belediye Başkanı ve Ak Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın 222 Dev Projesinden bir tanesi de “Minia Denizli” olacak.

ic-5
Denizli’nin pek çok tarihi, kültürel ve doğal mekan ve yapılarının maketlerinin açık havada toplu olarak sergileneceği Minia Denizli ile hem yerli ve yabancı turistler, hem de Denizli halkı bu güzellikleri yakından görme ve tanıma fırsatı bulacak.

ic-4

BÜYÜKŞEHİR İÇİN PROJELER TAMAM
Büyükşehir için hazırlıklarının tamamlandığını ifade eden Ak Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan şunları söyledi: “Hedefimiz dünyada adını duyuran bir şehir olana kadar bu çalışmalarımızın devam etmesi. Bu sevda işidir. Eğer bu işi sevmiyorsanız, bu milleti sevmiyorsanız, bu şehre sevdalı değilseniz, mesainizi tamamlar gidersiniz. Ama biz öyle yapmadık. Yorgun da olsak, hasta da olsak milletimize hizmet yolunda gecemizi gündüzümüzü verdik. Denizlimiz 30 Mart’ta hak ettiği fakat uzun yıllar alamadığı büyükşehire kavuşacak. Başbakanımız bu haksızlığı giderdi. Denizli büyükşehiri hak ediyordu, hak ettiğini aldı. Artık görev bizde. 30 Mart sonrasında Denizli büyükşehirle birlikte farklı bir başlangıç yapacak. Artık Denizli’de tüm imkanlar, güzellikler ve hizmetler katlanacak. Hizmetle tanışmamış yerler büyükşehirle birlikte hizmetle tanışacak.”

ic-3

DENİZLİ’DE BİR İLK OLACAK
Denizli’nin tarihine ve kültürüne her zaman sahip çıktıklarını ifade eden Osman Zolan, Denizli’de bir ilk olacak Minia Denizli ile bu güzellikleri taçlandıracaklarını belirterek şöyle devam etti: “Bugüne kadar Denizli’nin tarihine, kültürüne, güzelliklerine hep sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osman Bey Konağı, Merzeci Un Fabrikası’nın restorasyonlarını tamamladık ve Denizli’nin değerleri olan bu binaları yaşayan mekanlar haline getirdik. Atalar Mahallemiz’de bulunan Necdet Bilge Evi ile Cezmi Ökten Evi’nin restorasyonu da devam ediyor. Yeni dönemde Denizlimiz’e kazandıracağımız Minia Denizli ile bu tarihi güzelliklerimizin yanında Pamukkale, Laodikeia, Güney Şelalesi, Kaklık Mağarası, Tarihi Kaleiçi Çarşısı gibi daha birçok güzelliğimizi minyatür halde halkımıza ve turistlere sergileyeceğiz. Vatandaşlarımız burada hem eğlenceli vakit geçirecek hem de Denizlimiz’in bu güzelliklerini bir arada görüp tanıma fırsatı bulacak. Çocuklarımız bu güzellikleri sadece kitaplardan öğrenmek yerine 3 boyutlu olarak tanıma imkanı bulacak. Turistler Minia Denizli’yi görmeden şehrimizden ayrılmayacak. İnşallah yeni dönemde Denizlimiz hayata geçireceğimiz birbirinden büyük projelerimizle birlikte hak ettiğini almaya devam edecek.”

ic-2

DENİZLİ’DE MASALSI BİR ORTAM: MİNİA DENİZLİ
Kendi içine kapalı “masalsı” bir ortam yaratmayı hedefleyen Minia Denizli Projesi ile, Denizli’nin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri 1/25 ölçekli maketlerle anlatılacak. Peyzaj düzenlemeleriyle bir kültür parkı halini alacak olan Minia Denizli’de şehrin tarihi, kültürel ve doğal yapısını oluşturan 100 adet eser yer alacak. Minia Denizli’de, bir açık hava müzesi atmosferinde sergilenen maketlerin yanı sıra, ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesini sağlamak amacıyla farklı mekânlar da tasarlanacak.

Minia Denizli’nin içerisinde amfi tiyatro, Denizli’yi hatırlatacak hediyelik eşyaların satışa sunulacağı hediyelik eşya dükkanları, çocukların ilgisini çekecek maketler ve oyun gruplarından oluşan oyun alanı, oturma alanları, yeşil alanlar ve çeşitli aktivitelerin yapılabileceği alanlar yer alacak. Minia Denizli’nin içersinde barındırdığı bu alanlar ve peyzaj düzenlemeleri ile birlikte Denizli’ye yeni bir yaşam alanı daha kazandırılmış olacak.

ic-1

Yerli ve yabancı turistlerin Denizli turunda ilk adresi haline gelecek olan Minia Denizli, kısa sürede muhteşem bir Denizli turu atmak isteyenler için de ideal bir mekân olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu