REKLAMI GEÇ

Denizli’nin içme suyu SCADA ile kontrol edilecek

Denizli’nin içme suyu SCADA ile kontrol edilecek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kurulacak olan yeni teknolojik sistem ile altyapının yenilendiği bölgelerdeki tüm içme suyu şebekesinin tek merkezden elektronik olarak izleneceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2015 Cumartesi, 16:58

Denizli’de hep kalıcı işler yapmak adına hareket ettiklerini dile getiren Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 3 ayrı proje ile 10 ayrı mahallenin altyapısının baştan aşağı yenilendiğini söyledi. Zolan, “Altyapıya büyük önem veriyoruz. Kısa bir zaman önce başladığımız ve halen 10 mahallede devam eden çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Fatih, Deliktaş, Cumhuriyet İncilipınar ve Ulus Caddesi’nde yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. İkinci bölgemiz İlbade ve Muratdede Mahalleleri’nde çalışmalar başladı. Üçüncü etap Karaman ve Akkonak Mahalleleri’nde başlayacak” dedi.

denizli-buyuksehir-icme-siyi-kaybi-yasanmiyacak-ic-1

“TEK BİR DAMLA SUYUN HEBA OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Kurulacak olan yeni teknolojik sistem ile altyapının yenilendiği bölgelerdeki tüm içme suyu şebekesinin tek merkezden elektronik olarak izleneceğini söyleyen Başkan Zolan, ” Türkiye’nin en temiz suyu Denizli’de diyoruz. Bu suyu korumamız gerektiğini biliyoruz. Bu altyapı çalışması ile birlikte Denizli’deki 47 adet su depomuzu ise baştan aşağı yeniliyoruz. 40-50-yıllık su depolarımız var. Bu depoların tüm ekipmanlarını değiştiriyoruz. Çıkış borularını her şeyini değiştiriyoruz. SCADA adlı sistemi kurarak Denizli’nin suyunu merkezden izleyecek, nerede sıkıntı varsa onu tespit etme şansımız olacak. Su sistemimiz akıllı hale gelecek. SCADA adı verilen sistem sayesinde içme suyu kaynaklarından şebekeye verilen suyun tamamı, hiçbir kayba uğramadan ev ve iş yerlerine ulaşacak. Tek bir damla suyun heba olmasına izin vermeyeceğiz “dedi.

denizli-buyuksehir-icme-siyi-kaybi-yasanmiyacak-ic

SCADA SİSTEMİ NEDİR?
SCADA Sistemi, Denizli’de İçme suyu sisteminin tek merkezden bilgisayar ortamında kontrol ve kumandasını sağlamayı hedeflemektedir. SCADA Sistemi, su dağıtım tesisleri ile içme suyu şebekesinin etkin ve verimli bir şekilde kontrol ve kumandasını sağlamaktadır.
Su depolarının su seviyeleri ve hacimleri; su depolarından şebekeye verilen ve bir üst kademeye basılan su miktarları, terfi hat basınç değerleri, motor ve vanaların durum pozisyonları merkezden izlenmektedir.

Sistem üst kademelerdeki su depolarının su seviyelerine göre hem merkezden hem de alt kademe pompa istasyonlarından pompa ve vanalar otomatik olarak açılıp kapatabilmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2025 Cuma 14 32Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 16 29Çok Bulutlu
18 Mayıs 2025 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2025 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
20 Mayıs 2025 Salı 16 31Az Bulutlu