REKLAMI GEÇ

Karahayıt kabuğunu kırıyor

Karahayıt kabuğunu kırıyor

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Karahayıt’a yapılacak olan ‘Termal ve Sağlık Şehir Ormanı’ alanında incelemelerde bulunan Vali Abüdalkadir Demir, çok önemli sosyal kompleksin bölgeye kazandırılarak turistlerin konaklama sürelerinin artırılmasının amaçlandığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 6 Şubat 2014 Perşembe, 10:10

TOKİ tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesinin devam ettiği ve Türkiye’de ilk defa uygulanan “Termal Sağlık Kenti” projesi ile örnek olacak beldede, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ‘Pamukkale Termal ve Sağlık Şehir Ormanı’ yapılacak. Bölgede yapılacak olan sosyal alanlar ve spor tesisleri yöreye gelen yerli ve yabancı turistlere hitap edecek.

Vali Abdülkadir Demir beraberinde Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, Defterdar Özgür Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı ile birlikte Karahayıt’ta yapılacak olan alanlarda incelemelerde bulundu.
denizli-vali-demir-karahayit-ic

Pamukkale Termal ve Sağlık Şehir Ormanı’nı gezen Vali Abdülkadir Demir bölgeye yapılacak olan tesisler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Şu an bölgede bulunan 1 adet kameriye, 2 adet seyir terası, oyun grupları, piknik masaları, büfe, bisiklet yolu ve yürüyüş parkurlarının yanı sıra bölgeye; açık hava müzesi, amfi tiyatro, otopark alanları, futbol ve basketbol sahaları, ATV motor parkuru, piknik ve mangal alanları yapılması planlanıyor.

Pamukkale Termal ve Sağlık Şehir Ormanı içerisinde yer alan yapı ve tesislerin tamamlanması ile belde halkının ve yöreye sağlık amaçlı gelen yerli ve yabancı turistlerin, ikamet ettiği tesislerden çıkarak doğayla baş başa kalması, moral ve motivasyonlarının arttırılmasına yönelik ortamlar oluşturulması, ormanların sağlık ve estetik gibi sosyal fonksiyonlarından kent halkının ve turistlerin azami ölçüde yararlanması, sahada mevcut flora ve faunanın tanıtılması ile orman halk bütünleşmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.
denizli-vali-demir-karahayit-ic-1

Pamukkale Termal ve Sağlık Şehir Ormanı ile bölgenin kabuğunu kırarak uluslararası standartlara ulaşması anlamında Karahayıt’ı Pamukkale’nin ardından önemli bir turizm merkezi yapmayı planladıklarını vurgulayan Vali Demir, “Ormanlık alanda yapılacak bu tesisler ile birlikte özellikle turizme hitap eden çok önemli bir sosyal kompleks bölgeye kazandırılarak konaklama sürelerinin arttırılmasında önemli bir adım atılmış olacak” diye konuştu.

Bölgenin, planlanan tesislerin yapımı ile birlikte TOKİ Kentsel Dönüşüm projesinin de tamamlanmasının ardından daha da canlılık kazanacağını vurgulayan Vali Abdülkadir Demir, bölgede yapılan kazı çalışmalarında çıkan tarihi eserler ve kalıntılarla termal sağlık konusunda tarihi bir geçmişe de sahip olduğu kanıtlanan Karahayıt’ın, sağlık turizminde önemli bir merkez olacağını ifade etti.

Yorumlar

e pamukkale   -  Bağlantı 6 Şubat 2014, 10:43

ne yapılacaksa karahayıta yapın aman yanlışlıkla pamukkale kasabasına da yatırım yaparsınız bide.gazino pavyon gece klübü projesini pamukkale ye yaptırın,turizm projelerini karahayıta yaptırın.sonrada utanmadan gelip oy isteyin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu