REKLAMI GEÇ

100. yılda aynı ruhla

100. yılda aynı ruhla

15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nün 100. yılı coşkulu törenlerle kutlandı. Delikliçınar Meydanı’ndan başlayan ve Bayramyeri’nde sona eren Milli Mücadele Yürüyüşü, vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2019 Çarşamba, 19:40

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana düzenlediği 15 Mayıs 1919 Milli Mücadele Günü kutlamaları, 100. yılında coşkulu törenlere sahne oldu.

Yunan ordusunun İzmir’i işgalinden hemen 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde Denizli’den yakılan mücadele ateşinin öneminin hatırlatıldığı etkinlikte, birlik ve beraberlikle üstesinden gelinemeyecek hiçbir zorluğun olmadığımım vurgusu yapıldı.

Denizli’nin Milli Mücadeleye katılışının 100. yıldönümü kutlamaları Delikliçınar Meydanı’nda başladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşu, ardından da İstiklal Marşı izledi.

Delikliçınar Meydanı’ndan başlayan, Atatürk Caddesi ve Kayalık Caddesi’nden devam ederek Bayramyeri Meydanı’na ulaşan kalabalık, yol kenarlarında toplanan vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Bayramyeri Meydanı’ndaki etkinlik de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Halk oyunları gösterisi Bayramyeri Meydanı’nı dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

15 Mayıs Milli Mücadele ruhunu ortaya koyan 15 Mayıs 19 şiirini Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ece Ertuğrul okudu.

Toplanan kalabalığa seslenen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs 1919’un heyecanının 100 yıldır aynı coşku ve inançla devam ettiğini söyledi.

Başkan Zolan konuşmasının devamında, “Tam 100 yıl önce milli mücadele ateşinin yakıldığı noktadayız. Denizli’de başlayan kurtuluş mücadelesi sayesinde bugün hür ve özgürüz. Bugün gurur ve şeref günümüzdür. Bize bu günleri miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Müftü Ahmet Hulusi ve ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Başkan Zolan, konuşmasının son bölümünde Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin 100 yıl önce bugün verdiği fetvanın aynısını okudu. Başkan Zolan, fetvanın ardından kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı.

Başkan Osman Zolan, okuduğu şiir ile törene katılanları duygulandıran Ece Ertuğrul’a hediye verdi.

15 MAYIS 1919
15 Mayıs 1919’da İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi vatandaşları bir araya topladı. Kayalık Camisi önünde toplanan vatandaşlar, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin önderliğinde Bayramyeri Meydanı’na kadar yürüdü. Burada verdiği fetvada, “Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz” diyen Müftü Ahmet Hulusi Efendi, kurtuluş meşalesini Bayramyeri Meydanı’nda yaktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu