REKLAMI GEÇ

Şirinköy’e 2 bin tonluk su deposu

Şirinköy’e 2 bin tonluk su deposu

Denizli Belediyesi’nin Şirinköy Mahallesi’nde yaptığı 2000 tonluk su deposu ile bölge bir daha içme suyu sıkıntısı yaşamayacak. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan Şirinköy Mahallesi’nde yapılan su deposunun tamamlanmasıyla mahallenin 100 yıl içme suyu sorunu yaşamayacağını ve bölge insanının daha kaliteli içme suyuna kavuşacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ocak 2014 Salı, 16:37

Denizli Belediyesi kent merkezinde sürdürdüğü alt yapı yatırımlarını koordineli bir şekilde şehrin tamamına yaymaya devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Şirinköy Mahallesi’ne 2000 tonluk su deposu yapan Denizli Belediyesi, hem bölge insanına daha kaliteli içme suyu sunacak hem de mahallenin 100 yıl boyunca içme suyu konusunda bir daha sorun yaşamamasını sağlayacak.

25 BİN KİŞİ FAYDALANACAK
Denizli Belediyesi’nin altyapı konusunda son 10 yılda inanılmaz bir rekora imza attığına dikkat çeken Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’nin gelecek günlere daha güvenli bakabilmesi için bu kentte inanılmaz bir altyapı hamlesini gerçekleştirdik. Bu hamleyle neredeyse Denizli’nin tamamında yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniledik ve bunu aynı anda yaptık. Denizli’de 405 km kanalizasyon hattı, 450 km içme suyu hattı, 165 km yağmur suyu hattı döşedik. Tüm bu çalışmaların sonunda Denizli Türkiye’nin en temiz suyunu tüketiyor. Kent merkezinden başlayarak 2009’da Denizli Belediyesi’ne bağlanan mahallerimizin de bu konuda eksikliklerini birer birer koordineli bir çalışmayla ve kent merkezinde oluşturduğumuz sisteme de entegre ederek giderdik. Denizli Belediyesi, Şirinköy Mahallesi’nin de içme suyu ile ilgili uzun yıllar sorun yaşamaması için 2000 tonluk su deposu yaparak bölge insanın daha kaliteli su kullanımını sağlayacak. Kısa süre sonra tamamlanacak su deposu 25 bin insanın ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandı. Şirinköy Mahallesi’nde yapımı köy zamanında tamamlanmış 100 tonluk ve 200 tonluk iki adet depo köy yerleşkesine hitap etmekteydi. Şirinköy Mahallesi’nin mevcut 1500 olan nüfusu zamanla 15.000’i geçti. Köy zamanında yapılmış depolar içme suyu ihtiyacını karşılayamaz hale gelirken nüfus hesabı da yapılarak bölgenin 2000 tonluk içme suyu deposuna ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Toplamda 5700 metre isale hattı döşeyerek ve 1 adet 2000 tonluk içme suyu deposu yaparak bölgenin uzun yıllar su ile ilgili sorun yaşamamasını sağlıyoruz. Alt yapı bir kentin bel kemiğini oluşturur. Bunu bu günlerde daha iyi anlıyoruz. Geçmişte çalışmalar süresince bu kent insanı bize destek vererek bize olan güvenini gösterdi. Herkese verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sürdürdüğümüz tüm altyapı çalışmalarında geleceği göz önünde bulundurduk. Denizli büyüyor ve gelişiyor. Biz de şehrin en ücra köşesine hizmet götürmemiz gerektiği bilinciyle hareket ediyor ve planlamalarımızı buna göre yapıyoruz. Denizli ve Denizli insanı tüm bu güzelliklere layık. Bu kentte yapılan her şeyi birlikte başardık anlayışı ile hareket ettiğimizin bilinmesini istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu