Denizli’ye 2 termik santral kurulacak

Denizli termik santraller ile tanışıyor. İnsan sağlığı ve çevreye zararları nedeniyle Türkiye’de çok tartışılan termik santrallerin Denizli’de kurulacağı yerler Tavas ve Kale olacak. Peki, bu konuda hangi aşamaya gelindi, santrallerin kurulacağı bölgelerde yaşayanların yaklaşımı, tepkisi ne? Denizlihaber.com, Tavas ve Kale’ye giderek, vatandaşlarla görüştü.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2016 Çarşamba, 14:07
Tavas’ın Avdan Mahallesi yakınlarında Avdan Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kale’nin Yenidere Mahallesi yakınlarında Yenidere Termik Enerji Elektrik Üretim ve Maden Sanayi A.Ş. tarafından iki termik santral kurulacak. Avdan Mahallesi’ndeki termik santral yıllık 300 megavat, Yenidere Mahallesi’ndeki termik santral yıllık 250 megavat enerji üretim kapasitesine sahip olacak.
Termik santral yatırımlarıyla ilgili çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başlarken, vatandaşlar bu konuda ne düşünüyor? Denizlihaber.com Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal, Tavas ve Kale ilçelerinde santrallerin kurulacağı yerleşim birimlerine giderek vatandaşlar ile görüştü. Bu konuda hangi aşamaya gelindi? Santrallerin kurulacağı bölgelerde yaşayanların yaklaşımı, tepkisi ne?
Detaylar, yarından itibaren TERMİK SANTRALLER GELİYOR başlığıyla Denizlihaber.com’da.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
18 Mayıs 2025 Pazar | 14 | 27 | Parçalı Bulutlu |
19 Mayıs 2025 Pazartesi | 14 | 29 | Az Bulutlu |
20 Mayıs 2025 Salı | 15 | 29 | Az Bulutlu |
21 Mayıs 2025 Çarşamba | 16 | 32 | Az Bulutlu |
22 Mayıs 2025 Perşembe | 19 | 35 | Parçalı Bulutlu |