REKLAMI GEÇ

Denizli’ye 2 termik santral kurulacak

Denizli’ye 2 termik santral kurulacak

Denizli termik santraller ile tanışıyor. İnsan sağlığı ve çevreye zararları nedeniyle Türkiye’de çok tartışılan termik santrallerin Denizli’de kurulacağı yerler Tavas ve Kale olacak. Peki, bu konuda hangi aşamaya gelindi, santrallerin kurulacağı bölgelerde yaşayanların yaklaşımı, tepkisi ne? Denizlihaber.com, Tavas ve Kale’ye giderek, vatandaşlarla görüştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2016 Çarşamba, 14:07

Tavas’ın Avdan Mahallesi yakınlarında Avdan Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kale’nin Yenidere Mahallesi yakınlarında Yenidere Termik Enerji Elektrik Üretim ve Maden Sanayi A.Ş. tarafından iki termik santral kurulacak. Avdan Mahallesi’ndeki termik santral yıllık 300 megavat, Yenidere Mahallesi’ndeki termik santral yıllık 250 megavat enerji üretim kapasitesine sahip olacak.

Termik santral yatırımlarıyla ilgili çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başlarken, vatandaşlar bu konuda ne düşünüyor? Denizlihaber.com Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal, Tavas ve Kale ilçelerinde santrallerin kurulacağı yerleşim birimlerine giderek vatandaşlar ile görüştü. Bu konuda hangi aşamaya gelindi? Santrallerin kurulacağı bölgelerde yaşayanların yaklaşımı, tepkisi ne?

Detaylar, yarından itibaren TERMİK SANTRALLER GELİYOR başlığıyla Denizlihaber.com’da.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu