Öğrenci evleri yargıyı ilgilendirmiyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ahmet Gökçen, öğrenci evleri tartışmasında şu an için yargıyı ilgilendiren bir durum olmadığını söyledi.
/ DENİZLİHABER / 9 Kasım 2013 Cumartesi, 09:25
Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Denizli’de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) koordinatörlüğünde Yargıtay ve Danıştay işbirliğiyle düzenlenen ‘Hukuki Müzakere’ toplantısına katılan HSYK Üyesi Prof.Dr. Ahmet Gökçen, öğrenci evleri tartışmalarının şu an itibariyle yargıyı ilgilendiren bir konu olmadığını belirtip, demokratik bir ülke olan Türkiye’de bunların konuşulmasından, tartışılmasından rahatsız olunmaması gerektiğini kaydetti.
Prof. Dr. Gökçen, “Eğer bu konuda yürütme organı ve yasama organı herhangi bir düzenleme yaparsa ki, Türkiye demokratik bir ülkedir. Bunların konuşulmasından, tartışılmasından rahatsız olmamak gerekir. Açık bir toplumda birileri birtakım olaylardan rahatsızlık duyuyorsa, bunu rahatlıkla dile getirebilmeli, buna karşı fikri olanların da bunu en özgür ortamda ifade edebilmeleri gerekir. Bu da zaten yapılıyor. Bu ülkemizin kazancıdır. Bunlardan endişe etmeye, bunlardan korkmaya gerek yok. Açık toplum, açık rejim ve problemlerin demokratik usullerle tartışıldığı bir ortam” dedi.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
20 Mayıs 2025 Salı | 14 | 28 | Az Bulutlu |
21 Mayıs 2025 Çarşamba | 17 | 32 | Az Bulutlu |
22 Mayıs 2025 Perşembe | 19 | 35 | Sıcak |
23 Mayıs 2025 Cuma | 19 | 35 | Sıcak |
24 Mayıs 2025 Cumartesi | 20 | 35 | Sıcak |