REKLAMI GEÇ

Denizli’ye özgü iki bitki türü tehlike altında

Denizli’ye özgü iki bitki türü tehlike altında

Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, V. Bölge Müdürlüğü, Denizli Şube Müdürlüğü tarafından ‘Tür Eylem Planı Çalıştayı 2017’ Şiir Otel’de yapıldı. PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Biyoloji-Botanik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çiçek, Denizli Nakılı ve Testiotu türlerinin tehlike altında olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2017 Cuma, 09:46

Çalıştaya Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Denizli’nin biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesinin tamamlanması ile Denizli Nakılı ve Testiotu türlerinin nesillerinin tehlike altında olduğuna değinirken, tür eylem planın oluşturulması için, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve bilim adamları ile müzakereler yapılarak çalışmalara devam edildiğinin bilgisini verdi. Prof. Dr. Kılınçarslan, ‘Bu eylem planının ana gayesi, nesli tehlike altında olan Denizli Nakılı ve Testiotu popülâsyonlarını korumayı, artırmayı ve kendi kendilerini sürdürebilir seviyelere çıkartabilmesi için sonuç odaklı ve somut hedeflerle desteklenmiş bir yol haritası belirlemektedir’ şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Biyoloji-Botanik Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Çiçek Denizli Nakılı ve Testiotu Tür Eylem Planı hakkında yaptığı çalışmasının sunumunu gerçekleştirdi. Çiçek, Türkiye’de sadece Denizli’de yetişen Nakılı bitkisi ile Testiotu bitki türlerinin nesillerinin tehlike altında olduğunu vurguladı. Çiçek, hedefler arasında bu bitki türlerinin yaşam alanlarının korunması, bu türlerin yerel ve ulusal anlamda tanıtılması, bu türler ile ilgili bilgi boşluklarının doldurulması, Tür Eylem Planı uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi olarak sıraladı.
Sunumun ardından katılımcılar, endemik bitki türlerinin fotoğraflarının olduğu sergiyi gezdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu