REKLAMI GEÇ

DEPREM EĞİTİM TIRI DENİZLİ’DE

DEPREM EĞİTİM TIRI DENİZLİ’DE

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Denizli Valiliği işbirliği ile Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Eğitimi çerçevesinde düzenlenen “Depreme Duyarlılık Günleri” kapsamında Denizli’ye gelen Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı’nda vatandaşlar bilgilendiriliyor.

/ DENİZLİHABER / 11 Kasım 2009 Çarşamba, 18:27

Depreme Duyarlılık Günleri kapsamında ilk olarak Halk Eğitim Merkezi’nde Afet Planında görevli 9 hizmet grubunun görevli personeli Kandilli Rasathanesi Proje Sorumlusu Süheyla Sezen tarafından bilgilendirildi.

Seminer öncesi bir konuşma yapan Sivil Savunma Müdürü Bekir Yılmaz, afete hazırlıklı olunması gerektiğini ve deprem öncesi, sırası ve sonrası hakkında ki bilgilerin sürekli güncel tutulması gerektiğini söyledi.

Kandilli Rasathanesi Proje Sorumlusu Süheyla Sezen ise, insanların deprem öncesi alınacak küçük ve basit önlemlerle riskleri azaltabileceklerine dikkat çekerek, afetin tanımı ve çeşitleri, fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar, aile bireylerinin deprem esnasında yapması ve yapmaması gereken hareketleri, ev ve işyeri içerisinde güvenli ve güvensiz yerlerin belirlenmesi gibi konularda bilgiler verdi.

Bayramyeri Meydanında içinde eşyaların bulunduğu oturma odası ve mutfaktan oluşan Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ında yapay olarak 38 saniye boyunca 4.8 büyüklüğünde geçici deprem anı vatandaşlara gösteriliyor.

Eğitim TIR’ında ayrıca, evde, işyerlerinde veya okullarda eşyaların yerleşim planı, deprem çantası ve çantanın içine konulması gerekeler, deprem sırasında nasıl pozisyon alınması konularında uzmanlar tarafından eğitim veriliyor. Eğitim çalışmaları yarın da sürecek. Deprem Tırı yarın akşama kadar vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu