REKLAMI GEÇ

DEPREM ŞOKU

DEPREM ŞOKU

Denizli, 12.53 sularında meydana gelen depremle sallandı. Kandilli önce 4.5 büyüklüğündeki deprem için Babadağ dedi, ardından Buharkent olarak düzeltti.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2009 Çarşamba, 13:14

Denizli merkezi uzun süredir kendini unutturan depremle sokağa fırladı. Saat 12.53’de meydana gelen deprem yaklaşık 10 saniye sürünce, vatandaşlar sokağa fırladı Bazı binalarda çatlaklara yol açan sarsıntı kent merkezinde büyük paniğe yol açtı. Cep telefonlarına sarılan vatandaşlar, uzun süre yakınlarına ulaşmakta güçlük çekti. Babadağ merkez üssü olarak açıklanan daha sonra Buharkent olarak değiştirilen depremin büyüklüğü 4.5 olarak açıklandı. Deprem, can ve mal kaybına yol açmadı.

Kandilli Müdürü açıkladı
Denizli’de hissedilen depremin merkezi Buharkent Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Denizli’de de hissedilen depremin, Aydın’ın Buharkent ilçesinde meydana geldiğini söyledi. Kalafat, yaptığı açıklamada, depremin merkez üssünün ilk anda Babadağ olarak açıklandığını ifade ederek, şunları kaydetti: ”Deprem, Babadağ ve Buharkent’le aynı lokasyonda olduğu için ilk anda Babadağ olarak bildirilmişti. Depremin olduğu merkez, yerleşim birimi olarak baktığımız zaman birbirlerine çok yakın. Beş kilometreden az bir yakınlığı var. Onun için ilk anda merkez üssü Babadağ olarak tespit edilse de, Buharkent sınırlarında olduğu için merkez üssü verimizi düzelttik”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu