REKLAMI GEÇ

Depremlerde hayatını kaybedenler birinci yılda anıldı

Depremlerde hayatını kaybedenler birinci yılda anıldı

Denizli’de Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı nedeniyle, depremin gerçekleştiği saat olan 04.17’de anma programı düzenlendi, dualar edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Şubat 2024 Salı, 08:50

AFAD il binasındaki koordinasyon merkesinde düzenlenen programda konuşan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, deprem felaketinin Türk milletinin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihe geçtiğini belirterek, “Deprem felaketinin ilk anından itibaren devletimiz ve milletimiz el ele vererek asrın felaketinin yaralarını sarmak için asrın dayanışmasını ve birlikteliğini sergileyerek bütün imkanlarını seferber etmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde, tüm kurumlarımız yerel yönetimlerimiz meslek örgütlerimiz sivil toplum kuruluşlarımız hasılı tüm vatandaşlarımızla birlikte deprem bölgesine yardım ulaştırmak bölgedeki kardeşlerimize maddi ve manevi destek olmak üzere seferber olunmuştur.” dedi.

Denizli’de de depremin olduğu ilk andan itibaren İl AFAD Merkezi Koordinasyon Kurulu Üyeleri’nin toplandığını, arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine hareket ettiğini anlatan Coşkun, şöyle devam etti:

“İlimizden afet bölgesinde 6.456 personel ve 580 araç ve iş makinesi görev yapmış, 502 gönüllü personelimiz kurtarma ve diğer hizmetlerde görev almıştır. İlimizden enkaz kaldırma için iş makinası, hak sahipliği için teknik personel ve konteyner kentler için AFAD gönüllüleri ihtiyaç duyulduğunda bölgeye gönderilmeye halen devam edilmektedir. İlimizden afet bölgesine yüzlerce tır yardım malzemesi gönderilmiştir. Yine 418’i yaşam konteyneri, 55 WC konteyner olmak üzere toplam 473 konteyner gönderilmiştir. AFAD Lojistik Depomuzdan 4.575 çadır ve 14.590 çadır içi malzeme gönderilmiştir. AFAD tarafından gönüllü ekiplere ve taşımacılara yakıt desteği sağlanmıştır. İlimize deprem illerinden toplam 26,706 afetzede tahliye edilmiş ve ilimizde konaklamıştır. Halen kendi imkanları ile yaklaşık 6 bin depremzede vatandaşımız ilimizde ikamet etmektedir.”

Vali Coşkun, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Konuşmanın andından Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan da katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 27Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 14 27Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 13 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 21Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 23Parçalı Bulutlu