REKLAMI GEÇ

Dernekler genel kurul yapabilecek

Dernekler genel kurul yapabilecek

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen dernek genel kurullarının zorunluluk arz eden durumlarda izne bağlı olarak yapılmasının önünü açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2020 Salı, 19:02

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında toplandı. Toplantıda, İçişleri Bakanlığı’nın derneklerin bildirim ve beyannamelerini verme sürelerinin 31.10.2020 tarihine kadar uzatılması ve dernek genel kurul toplantılarının 31.10.2020 tarihinden sonra otuz gün içinde yapılmak üzere ertelenmesine karar verdiği hatırlatıldı.

Hıfzıssıhha Meclisi, derneklerin genel kurullarının belirli şartlar dahilinde yapılmasının önünü açan karar aldı.

Kararda, “Derneklerin genel kurul toplantılarının yapılamaması nedeniyle, gerekli organlardan yoksun kalması, yönetimin başka yollardan sağlanmasının mümkün olmaması, spor derneklerinin sezon öncesi genel kurul yapmasının önemli ölçüde zorunluluk arz etmesi, genel kurulların yapılamaması halinde telafisi güç veya imkânsız zararların doğması, fiil ehliyetinin kazanılamaması gibi önemli hukuki sorunların ortaya çıkabileceği durumlarda; toplantılarını söz konusu erteleme tarihinden önce yapmak isteyen derneklerin Valiliğimize genel kurul toplantısı yapabilmelerine ilişkin başvuru yapmalarına, Valiliğimizce uygun görülen taleplerin değerlendirilmek üzere İçişleri Bakanlığına bildirilmesine ve Bakanlıkça uygun görülen genel kurul toplantılarına izin verilmesine” denildi.

Bakanlık tarafından izin verilmesi durumunda, derneklerin genel kurul toplantılarının Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri başta olmak üzere temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet edilmesi şartı ile yapılabileceği ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu