Dev heykeller Delikliçınar’da

Uluslararası Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi’nde üretilen heykeller, Delikliçınar Meydanı’nda sergilenecek. Denizli Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer işbirliğiyle düzenlenen sergide, 6 sanatçının 6 heykeli yer alacak.
/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2014 Cumartesi, 09:04
Uluslararası Kömürcüoğlu Heykel Kolonisi’ne katılan sanatçıları tarafından hazırlanan heykeller, ikinci kez görücüye çıkıyor. Geçen yıl Forum Çamlık Demokrasi Meydanı’nda beğeniye sunulan heykeller, Delikliçınar’daki sergi için kamyonlar ile taşındı ve vinçlerle indirildi.
Toplam 6 sanatçının eserinin yer aldığı sergi, 19 Ocak 2014 Pazar günü 10.30’da törenle açılacak.
Açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yapacağı serginin açılışına Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve kent protokolü katılacak.
Sergide yer alan “Portre” isimli heykel ABD’li sanatçı SeguoyahAono, “Altın Kıvrımlar” isimli eser bir başka ABD’li sanatçı Edward Fleming’e ait.
Homeros destanlarının ünlü kralı Odesseus’unlatince adını taşıyan“Ullysses” ise İtalyan sanatçı AdrianoCiarlo tarafından yapıldı.
Sergide yer alan “Kainat” isimli eserAliDirier’in, “Güreşçi” isimli eser Osman Atmaca’nın imzasını taşıyor. Malik Bulut’un eseri ise, örneğini antik kentlerimizde çokça gördüğümüz Medusa kültünün çağdaş bir yorumu.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
19 Mayıs 2025 Pazartesi | 14 | 29 | Az Bulutlu |
20 Mayıs 2025 Salı | 15 | 29 | Az Bulutlu |
21 Mayıs 2025 Çarşamba | 16 | 32 | Az Bulutlu |
22 Mayıs 2025 Perşembe | 20 | 35 | Sıcak |
23 Mayıs 2025 Cuma | 20 | 35 | Sıcak |