REKLAMI GEÇ

Devlet kurumundan ezber bozan açıklama

Devlet kurumundan ezber bozan açıklama

Geçen yıl görevinden alınarak Muğla’ya eğitim uzmanı olarak atanan Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, mahkeme kararıyla görevine döndü. Bu bürokraside alışılmış bir durum. Bu haberi sıra dışı yapansa, Giresun’un göreve dönmesinin İş Kur İl Müdürlüğü Basın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Servisi’nden yapılan “Adalet Tecelli Etti” başlıklı açıklama ile kamuoyuna duyurulması.

/ DENİZLİHABER / 5 Nisan 2014 Cumartesi, 10:55

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü görevindeyken 17 Haziran 2013 tarihinde görevinden alınarak Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne Eğitim Uzmanı olarak atandı. Giresun, görevden alınması üzerine İdare Mahkemesi’ne dava açarak geri döndü. 

Mahkeme kararı, Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün takdiri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın onayı ile Ferudun Giresin Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü kadrosuna tekrar atandı. Denizli Çalışma ve İş Kurumu Basın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Servisi, bunu “Adalet Tecelli Etti” başlıklı bir açıklamayla basın kuruluşlarına bildirdi.

Açıklamada; “Atamanın ardından 01.04.2014 tarihinde Denizli Çalışma ve İş Kurumu’nda tekrar İl Müdürü olarak göreve başlayan Ferudun Geresun kurum personellerince büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılandı” ifadeleri dikkat çekti.
Bir bürokratın görevden alınması ve mahkeme kararıyla geri dönmesi sıkça yaşanan bir durum. Ancak bunun bir kamu kurumunun Basın ve Halkla İlişkiler Servisi tarafından “Adalet Tecelli Etti” gibi yoruma dayalı bir açıklamayla duyurulması ilk kez oluyor.

Nitekim, bu üslubun sıkıntı doğuracağı düşünülmüş ki, hemen ardından “Düzeltme” başlığıyla yeni bir mail gönderilerek, “17 Haziran2013 tarihinde Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne atanan Ferudun Giresun; Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğümüzün takdiri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın onayı ile 01.04.2014 tarihinden itibaren Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne atanmış olup görevine başlamıştır. Kamuoyuna saygıyla ilanen duyurulur” şeklinde basit bir açıklama yapıldı.

İŞTE O İLGİNÇ AÇIKLAMA

ic-aciklama

Yorumlar

yusur taşar   -  Bağlantı 7 Nisan 2014, 10:05

nihayet adalet

YUSUF ŞAŞAR   -  Bağlantı 5 Nisan 2014, 12:51

HAYIRLI OLSUN

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu