REKLAMI GEÇ

Devlet Su İşleri Denizli yatırımlarını değerlendirdi

Devlet Su İşleri Denizli yatırımlarını değerlendirdi

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yazılı bir açıklamayla Denizli için yapılan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2019 Çarşamba, 11:14

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Denizli için bu güne kadar yapılan, yapımı devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Denizli’ye 15 baraj ve 8 gölet yapıldığının belirtildiği açıklamada, 2050 yılına kadar su ihtiyacının karşılanabileceğinin altı çizildi.

Son dönemde yapılan çalışmalar ile bölgedeki tarımsal faaliyetlerde yükselme görüldüğünün de belirtildiği açıklamada, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın’ın da görüşlerine yer verildi.

Denizli’de 15 baraj ve 8 gölet ile su konusunda büyük bir yol kat ettiklerini dile getiren Aydın, şimdi de 52.3 kilometrelik isale hattı ve modern bir içmesuyu arıtma tesisi inşaatı yaptıklarını dile getirdi. Mevlüt Aydın, “ Denizli su kaynaklarını en güzel şekilde değerlendirerek vatandaşlarımızın istifadesine sunmak gayesiyle baraj ve göletleri bir bir hizmete aldık. Hizmete aldığımız barajlardan bir tanesi ülkemizin de en önemli barajlarından biri olan Cindere Barajıdır. 107 metre yüksekliğindeki bu baraj ile yıllık 88 milyon kWh enerji üretilmektedir. Denizli’ye kazandırdığımız bir başka barajımız da rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun hatırasını yaşatmak için adını verdiğimiz Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajıdır. Su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi.
Diğer taraftan yapılan çalışmalar ile 830 bin 407 dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını ve böylece Denizli’de ziraatı bir adım daha ileri taşıyarak çiftçilere yıllık 988 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladıklarını vurgulayan Aydın, “Sulamaya açtığımız bu alanın haricinde 13 sulama tesisinin de inşaatları devam etmektedir. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleri ile 109 bin 620 dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu