REKLAMI GEÇ

Dikmeyeceğiniz fidanı almayın!

Dikmeyeceğiniz fidanı almayın!

Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, özel günlerde milyonlarca fidan dağıtıldığını ancak bunun yarısından fazlasının heba edildiğini belirterek, “Dikmeyecekseniz almayın” uyarısında bulundu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2014 Pazartesi, 11:32

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Fidanlık Şube Müdürlüğü’ne bağlı Karahasanlı, Gökpınar ve Uşak sınırları içerisindeki Evrendede fidanlığında yılda 13 milyonun üzerinde sedir, karaçam, kızılçam fidanı yetiştiriyor.

denizli-orman-bolge-muduru-ic

Yüzde 48’i ormanlarla kaplı olan Denizli’de ağaçlandırılması gereken geniş alanların kalmadığına dikkat çeken Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, karayollarının kenarları, okul bahçesi veya köylerden gelen talepler üzerine küçük alanlarda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını açıkladı.

YILDA 13 MİLYONUN ÜZERİNDE FİDAN YETİŞTİRİYOR
Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Karahasanlı Orman Fidanlığı’nın kurulu olduğu 372 dekar alanda, yılda 8 milyon çıplak köklü, 3 milyon kaplı fidan, Gökpınar Orman Fidanlığında ise yılda 2 milyon 500 bin sedir ve karaçam fidanı yetiştiriliyor.

Ayrıca Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Uşak’ta bulunan Evrendede Orman Fidanlığı’nda, 23 dekar alanda fidan üretimi yapılıyor. Fidanların büyük bir bölümünün özel günlerde ücretsiz olarak dağıtıldığını belirten Orman Bölge Müdürü Korucu, “Yalnızca 5 Haziran Çevre Günü’nde 5 binin üzerinde fidan dağıttık. Bunu her yıl yapıyoruz. Ama sonra baktığımızda dağıttığımız fidan kadar ağaç bulamıyoruz. Bunun nedeni vatandaşlar alıyor fidanları ya dikmiyor, ya da bakamadığı için kurutuyor. Bizim onlardan ricamız, dikmeyeceklerse veya bakamayacaklarsa fidan almasınlar” dedi.

Yorumlar

harun türkmen   -  Bağlantı 9 Eylül 2014, 08:17

kesinlikle katılıyorum….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu