REKLAMI GEÇ

Diyarbakır annelerine Denizli’den destek

Diyarbakır annelerine Denizli’den destek

Diyarbakır’da HDP önünde eylem başlatan ve PKK’nın kaçırdığı çocuklarını geri isteyen annelere Denizli’den destek. 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen organizasyonda ellerinde terörü lanetleyen ve Diyarbakırlı annelerin yanında olduklarını belirten döviz ve pankartlarla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “Annelerin iradesi terörü durduracak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2019 Çarşamba, 15:00

Denizli’de bazı sivil toplum kuruluşlarının desteklediği ve 81 ilde eş zamanlı düzenlenen basın açıklamadı 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Taşıdıkları pankartlar ile terörü lanetleyen STK temsilcileri adına açıklamayı sözcü Tuğba Kılıç okudu.

Bu direnişin teröre en büyük darbeyi vuracak iradeyi ortaya koyduğuna yürekten inandıklarını ifade eden Kılıç, “Tarih, Diyarbakır’daki anneleri ve teröre meydan okuyan direnişlerini saygı ile yazacaktır. Bulundukları şehirlerde, siyasi ve toplumsal yalnızlaştırılma dahil, her şeyi göze alıp evlatlarının dönmesini isteyen anneler, başka canlar yanmasın diye çıktıkları yolda inşallah zafere ulaşacaklardır” dedi.

Ülkenin geleceğine, refahına, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan terör örgütlerine ve siyasi uzantılarına karşı yıllardır mücadele edildiğini hatırlatan Kılıç, “Vatan uğruna verdiğimiz şehitlerin kanı, evlatlarımız için döktüğümüz gözyaşı hala kurumadı. Bu mücadelemize bir mihenk taşını da dağa kaçırılan evladını geri almak için teröre yeter diyen Hacire Annemiz ekledi. Gördük ki yanan bir anne yüreği tüm acılara, gözyaşına ve gencecik fidanların ölümüne son verebilir” dedi.

3 Eylül’den bu yana 23 gündür Diyarbakır’da yeni annelerin katılımı ile büyüyen sessiz çığlığın, dünya üzerindeki terörün tümüne “Dur!” diye haykıran güçlü bir sese dönüştüğünü vurgulayan Kılıç, seslerini yükselten kadınların, terör örgütlerinin hain emellerine izin vermeyeceğini ifade etti.

Kılıç, “Duyduğumuz “yeter artık” feryadına destek vermek, safları sıklaştırmak, bir ve beraber olduğumuzu göstermek, evlatlarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak hepimizin vicdani borcudur. Diyarbakır’da toplanan annelerin günlerdir ve hatta yıllardır süren mücadelesinde, kadınlar olarak tek yürek ve tek dua olduk. Biz de bugün Tokat’ta ki kadın sivil toplum temsilcileri olarak, Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan annelerin yanında bedenen olamasak da onların ‘ne pahasına olursa olsun!’ diyerek teröre karşı gösterdikleri kararlı duruşlarının yanındayız. Annelerin başlattığı bu hareket karşısında karanlık yapıların yıkılacağına gönülden inanıyoruz. Ailelerimizin bir an önce evlatlarına kavuşmalarını diliyor ve evlat nöbetindeki annelerle birlikte “Teröre son!” diyoruz” diye konuştu.

Eylemin ardından STK üyesi kadınlar sessiz bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu