REKLAMI GEÇ

DOÇEV: Ekosistem tehdit altında

DOÇEV: Ekosistem tehdit altında

Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV), yaşanan çevre sorunları nedeniyle ekosistemin tehdit altında olduğu uyarısında bulunarak, çevre konusuna daha fazla duyarlılık gösterilmesi çağrısında bulundu.  

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2014 Perşembe, 10:09

DOÇEV’den Dünya Çevre Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, vakıf olarak atık pil toplayarak, fidan dikerek, etkinlikler düzenleyerek çevre duyarlılığının artırılması çalışmalarına destek verildiği ifade edildi.

Açıklamada, Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) 5. Değerlendirme Raporu’na da dikkat çekilerek, dünya yüzey sıcaklığının 1900-2012 döneminde 0,9 derece arttığına, karbondioksit, metan ve diazotmonoksit gazlarının atmosferdeki birikiminin 800 bin yıllık dönemde olmadığı kadar yüksek düzeye çıktığına, hava ve iklim olaylarında 1950’den bu yana değişiklikler gözlendiğine, bunun sonucunda sıcak hava dalgaları ve kuvvetli yağışlar görüldüğüne işaret edildi.

Yaşanan gelişmelerin olası etkilerine de değinilen açıklamada, “İklim değişikliğinden en fazla su varlıkları miktar ve kalite olarak etkilenecektir.Kuraklık ve sulama suyu teminindeki yetersizlik tarımsal üretimde düşüşlere neden olacak, kırsal kesim geçim kaynakları azalacak, göçler artacaktır.Aşırı hava olayları, ani sel tehlikesi nedeniyle şehirlerin altyapı sistemleri zarar görecek, elektrik, su, ulaşım olumsuz etkilenecektir.Ekosistemler ve türler tehdit altındadır. Karada, tatlı suda ve denizlerde yaşayan birçok canlı türünün yaşam alanları, göç alışkanlıkları, sayıları ve türler arası etkileşimi değişecektir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı