REKLAMI GEÇ

Doğa Kendisine Geri Döneni Sever

Doğa Kendisine Geri Döneni Sever

Denizli Devlet Hastanesi, Kadın ve Çevre Derneği ile Forum Çamlık AVM’nin bez torba kullanımını yaygılaştırmayı hedef alan “Doğa Kendisine Geri Döneni Sever” adlı projesi 3. Çevre Hekimliği Kongresi’nde anlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2010 Perşembe, 16:48

Adnan Menderes Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ev sahipliğinde Aydın Didim’de düzenlenen 3. Çevre Hekimliği Kongresi bu yıl 23–25 Haziran tarihlerinde “Aydın Didim’de” gerçekleştirildi. Önemli bilim insanlarının katıldığı kongre de birçok akademisyen, devlet görevlisi, yerel yönetici, sivil toplumcu örgütü temsilcisi ve öğrenciyi bir araya getirdi.

Hekimlikle, çevre olgusunun bir arada değerlendirildiği kongrede sağlığın ulusal ve uluslararası boyutu çevre bakışı ile yeniden gözden geçirildi. Akademisyenlerin çevre hakkında önemli değerlendirmeler yaptığı kongreye Denizli Devlet Hastanesi ve Forum Çamlık AVM’nin destek verdiği “Doğa Kendisine Geri Döneni Sever” projesiyle naylon poşete savaş açan Kadın ve Çevre Derneği Başkanı, Denizli Devlet Hastanesi Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurhan Meydan Acımış ile Forum Çamlık AVM Halkla İlişkiler Müdürü Gül Kaygın katıldı.

Kadın ve Çevre Derneği Başkanı, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurhan Meydan Acımış, Denizli’de 20–26 Mart arasında gerçekleştirilen “Doğa Kendisine Geri Döneni Sever” projesi sonuçlarını bildiri olarak sundu. Proje kapsamında alışverişlerde naylon poşet yerine doğaya özdeş ürünlerin kullanılmasının teşvikini amaçladıklarını belirten Acımış şunları söyledi: “715 gönüllünün katıldığı anketten elde etiğimiz sonuçlar bize araştırmaya katılanların yaş ortalamasının 42 yaş olduğunu gösterdi. Katılımcıların yarısından fazlasını üniversite eğitimi almış kadınlar oluşturdu. Ankete katılan 100 kişiden 70’i ambalaj atıkların ayrılmasını doğru bulduğunu belirtti. Her yüz kişiden 90’ı ise alışverişlerde bez torba kullanımını doğru bulduğunu ancak sadece 25 kişinin bez torba kullandığı belirlendi. Proje kapsamında ayrıca anket dışında Denizli ilinde insan yoğunluğunun yüksek olduğu yerlerde (Forum AVM Candoğan Parkı önü ve Denizli Devlet Hastanesi bahçesi) standlar açıldı. Denizli il genelinde 10 bin adet bez torba dağıtıldı ve halktan 50 binden fazla plastik atık ( naylon poşet vb.) toplandı. Topluma katma değer sağlayacak bu projenin ülke genelinde yaygınlaşması çabalarına devam etmekteyiz“ dedi.

Kadın ve Çevre Derneği ile Forum AVM yönetimi tarafından kongrede bir stand açıldı. Proje kapsamında hazırlanan bez torbalar katılımcılara ücretsiz dağıtıldı. Denizli’de 4–5 Eylül 2010 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde ilk kez gerçekleştirilecek olan Kadın ve Çevre Sempozyumu bildirileri ile projenin edebi bir dille anlatıldığı “Kent ve Sanat” dergileri ücretsiz dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Temmuz 2025 Pazartesi 25 41Sıcak
8 Temmuz 2025 Salı 26 41Sıcak
9 Temmuz 2025 Çarşamba 26 42Sıcak
10 Temmuz 2025 Perşembe 26 41Sıcak
11 Temmuz 2025 Cuma 24 40Sıcak