REKLAMI GEÇ

Dokuzkavaklar’a Semt Hastanesi

Dokuzkavaklar’a Semt Hastanesi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, seçim vaadi 222 projeden birisi olan “Semt Hastanesi” için düğmeye bastı. Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yapılacak ve geniş bir bölgeye sağlık hizmeti sunacak hastanenin inşa edileceği arsanın Sağlık Bakanlığı’na tahsisi için Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2015 Çarşamba, 11:33

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın seçim vaadlerinden olan Semt Hastanesi projesine start veriliyor. için ilk adımı atıyor. Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yapımı planlanan hastane, bu mahalle ile birlikte Pamukkale’nin Karşıyaka, Aktepe, Sümer, Sevindik, Deliktaş, Fatih, Akhan ve Pınarkent mahallelerinde ikamet eden vatandaşlara sağlık hizmeti sunacak.

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK
Zolan, Semt Hastanesi’nin yapılacağı Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki arsanın Sağlık Bakanlığı’na tahsisi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 27 Şubat Cuma günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu tahsis için yetkinin verilmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı ve Pamukkale Belediyesi ile bir protokol imzalanacak. Bu protokolle Büyükşehir Belediyesi, kendisine ait Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki yaklaşık 3 bin metrekarelik arsayı Sağlık Bakanlığı ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne süresiz ve bedelsiz olarak tahsis edecek.

Pamukkale Belediyesi ise gerekli sağlık hizmetlerini sunacak binayı yapacak. Sağlık Bakanlığı ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de binayı tıbbi cihaz ve uzman personel ile donatarak Semt Hastanesi’nin işletmesini sağlayacak.

ZOLAN: SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, verdikleri sözü tutmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Hastanemiz artık bölge insanımızın yanı başında olacak. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız birçok uzman doktor ve çeşitli branşlarda hastanemizden hizmet alacak. Bölgedeki vatandaşlarımız uzaklarda hastane hastane gezmek yerine yanı başındaki sağlık kuruluşundan faydalanacak” dedi.

denizli-semt-hastanesi-ic

YÜRÜME MESAFESİNDE SAĞLIK TESİSİ
Pamukkale Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile sağlık kurumunu Denizli’ye kazandıracaklarını dile getiren Zolan, “Hiç kimse hastanelere muhtaç olmasın. Ancak Allah böyle bir sağlık tesisinin eksikliğini de göstermesin. Bir dönem hiç kimse hastanelerden sağlık hizmetini doğru dürüst alamazdı. İnsanımız sabaha karşı doktor ve ilaç kuyruğuna girerdi, ilaç bulamazdı. Şimdi ne sıra bekleyen ne de ilaç bulamayan vatandaşımız var. Artık insanlarımıza yürüme mesafesinde sağlık tesisleri kazandırmaya başlıyoruz. İnşallah Denizlimiz yarın, bugünden daha güzel olacak. İnşallah birlik ve beraberliğimiz daim olacak. Bu birlik ve beraberlik bizi daha da ileri götürecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı