REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş “Hükümet istifa” dedi

Eğitim-İş “Hükümet istifa” dedi

Türkiye’yi saran yolsuzluk soruşturması ile başlayan hükümeti protesto eylemleri devam ediyor. Bu kez Eğitim İş Sendikası meydanlara indi. Delikliçınar Meydanı’nda toplanan sendika üyeleri, sloganlarla hükümeti istifaya çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2013 Cumartesi, 16:57

Bugün Delikliçınar Meydanı’nda toplanan Eğitim İş Sendikası üyelerinin protesto gösterisine Türkiye Gençlik Birliği üyeleri de destek verdi. Eylem renkli görüntülere de sahne oldu. Eğitim-İş Sendikası Selda Bağcı’nın ‘yuh yuh’ türküsü eşliğinde halay çekti. Bir vatandaş ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan maskesi takarak, ayakkabı kutusu ile eyleme katıldı.

ic-

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, “Eğitim-İş olarak, uzun süredir AKP siyasetinin yolsuzluk batağına saplandığını, çok da uzun olmayan bir zaman dilimi içerisinde rant paylaşımının menfaat çatışmalarına dönüşeceğini ve AKP’yi paramparça edeceğini ifade ediyorduk. AKP’nin, Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile karşı karşıya kalmasının ardından her ne kadar Cemaat-AKP çekişmesi var gibi gösteriliyor olsa da aslında bu yaşananlar, kokuşmuşluğun kaçınılmaz sonucudur. Bu aldatmaca ülkemizin kaynaklarının uluslar arası sermayeye peşkeş çekildiği gerçeğini örtemez” dedi. Eylemde atılan sloganlarla hükümet istifaya davet edildi.

ic3

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri Eğitim-İş bürosuna kadar yürümek istediler. Polis, barikat kurarak yürüyüşe izin vermedi. Eğitim İş’lilerin ısrarı üzerine polis kaldırım üzerinden yürünmesi şartı ile izin verdi.

ic-2

Eylemciler, Delikliçınar Meydanı’ndan Çaybaşı’ndaki sendika şubesine kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu