REKLAMI GEÇ

Eğitimciler yolsuzlukları türküyle protesto etti

Eğitimciler yolsuzlukları türküyle protesto etti

Türkiye’yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk rüşvet operasyonu gündemdeki yerini korurken, Eğitim-İş Sendikası üyeleri rüşvet yolsuzlukları gerçekleştirdikleri sazlı-sözlü eylemle protesto etti. Eyleme CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Arslan da destek verdi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ocak 2014 Cumartesi, 16:40

Yanan Denizli Belediyesi Kültür Sanat Merkezi önünde toplanan Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Delikliçınar Meydanı’na yürümek istedi. Ancak önceden önlem alan Denizli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri, önlerini keserek geçişlerine izin vermedi.

anons

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yürüyüş için yasal bir izin alınmadığını, bu nedenle basın açıklamasını burada yapıp dağılmaları uyarısında bulundu. Bir süre yürüyüş için direnen eğitimciler,“Ankara’nın Bağları”türküsünü seslendirdi.
“Ankara’nın hırsızları, büklüm büklüm dolarları, ne zaman dolandırıverdin, kaldıramadın kutuları” hep birlikte söyleyen Eğitim-İş’liler, ardından basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi. Hazırlanan basın bildirisini okuyan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “Bakanının itiraf ettiği gibi yaşanan yolsuzlukların baş sorumlusu olan Başbakan, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet skandalını basit demagojik söylemlerle geçiştiremez. Gözünü iktidar hırsı bürüyen Başbakan bilmelidir ki, artık geri dönüş yoktur. Artık hükümet meşruluğunu yitirmiştir. Derhal istifasını sunmasını kaçınılmaz olmuştur” dedi.

Eğitim-İş üyeleri, 6-10 Ocak tarihleri arasında işkoluna bağlı tüm işyerlerinde yakalarına “ranta, talana, yolsuzluğa hayır, yolsuzluğunuz yolsuzluğumuzdur” yazılı kokartları takarak girecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu