REKLAMI GEÇ

EMEKTAR EV EMEKLİLERE HİZMET VERECEK

EMEKTAR EV EMEKLİLERE HİZMET VERECEK

Denizli’de yaklaşık iki asır önce yapılan tarihi Nuzhet Sürücü Evi, restore edildi. Denizli Belediye tarafından restorasyonu yapılan emektar ev, emeklilere hizmet verecek.

/ DENİZLİHABER / 10 Mart 2014 Pazartesi, 12:30

Denizli Belediyesi’nin 276 bin lira maliyetle restore ettirdiği tarihi Nuzhet Sürücü Evi’nin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel, Sürücü ailesi, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Sürücü ailesini temsilen konuşan Kadime Sürücü, tarihi evde çok geniş bir ailenin yaşadığını belirterek, “Binayı Denizli kültürüne armağan eden büyüklerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
denizli-nuzhet-surucu-evi-acildisi-ic-1

Başkan Zolan, Denizli Belediyesi’nin kentin tarihine sahip çıktığını belirterek, tarihi yapıları restore edip kendi haline bırakmak yerine, bu mekanları yaşayan bir yer haline getirdiklerini söyledi. Külahçıoğlu Un Fabrikası’nı konservatuar, Balcı Evi’ni Folklorik Bez Bebek Müzesi’ne dönüştürdüklerini hatırlatan Zolan, Sürücü Evi’ni de emeklilerin hizmetine sunduklarını kaydetti.

Zolan, “Burada başta emekliler olmak üzere vatandaşlarımızın zamanlarını değerlendirmeleri ve kaliteli vakit geçirmeleri amacıyla hat, tel kırma, Osmanlıca, çini, tezhip, minyatür, ebru gibi çeşitli kurslar düzenlenecek.

denizli-nuzhet-surucu-evi-acildisi-ic

Söyleşi odaları, kütüphane ve kent arşivi bölümü ile birlikte emeklilerimize hizmet verecek” diye konuştu. Vali Demir ise, etraftaki sur gibi evleri gördükten sonra tarihi evin mahallenin nefes borusu gibi durduğuna işaret ederek, “Onun için emeği geçenleri yürekten kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından tarihi evin açılış kurdelesi kesildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu