REKLAMI GEÇ

ENERJİ, MADENCİLİK VE ÇEVRE KONULU SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI

ENERJİ, MADENCİLİK VE ÇEVRE KONULU SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI

Denizli Valiliği koordinatörlüğünde, ilgili kurumun eksikliklerini belirlemek, yapılması gerekenleri tespit etmek ve somut önerilerin değerlendirilmeye alındığı sektör toplantılarından “Enerji, Madencilik ve Çevre” konulu toplantı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 11 Şubat 2010 Perşembe, 09:29

Polisevinde düzenlenen toplantıya Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcıları Muhsin Çatmadım ve Abdullah Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, konunun içinde bulunan resmi ve özel kurum yetkilileri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı.
Toplantıda, AYDEM Denizli İl Müdürü İsmail Topkara, TEİAŞ Grup Müdürü Muammer Nuri Aslan, Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Serhat Şimşek ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İ.Edip Yılmazlı kurumları hakkında yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdiler.
Kurumlar adına yapılan konuşmaların ardından katılımcılar Enerji, Madencilik ve Çevre alanında yaşanan sıkıntılar ve yapılmasını düşündükleri önerilerini sundular.
Katılımcıların önerilerinde, maden ocaklarına götürülen enerji hatlarındaki sorunların çözülmesi, doğalgaz kullanımının denetlenmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi için Denizli’de katı atık yönetim birliğinin kurulması, KDV oranlarının düşürülmesi, madencilikte orman izinlerinin açılması gibi konular öne çıktı.
Vali Yavuz Erkmen toplantı öncesi ve sonrası yaptığı konuşmasında, toplantıdaki konuların genel hayatı etkileyen konular olduğunu söyleyerek Enerji, Çevre ve Madencilik sektörünün İlimizde önemli sektörlerin başında geldiğini vurguladı. Jeotermal enerjinin bölgeye gelir getirici şekilde kullanılmasının önemine değinen Vali Erkmen, önümüzdeki günlerde Denizli sınırları içinde bölünmüş yolların çevresinde fidan dikimine başlanılacağını bu nedenle özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından da destek beklediklerini söyledi. Fidan dikim çalışmalarının bahar aylarına kadar bitirileceğini sözlerine ekleyen Vali Erkmen, bu sayede diğer İllere de örnek olunacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu