REKLAMI GEÇ

Engelliler için yaşam merkezi

Engelliler için yaşam merkezi

Denizli’de, devletin koruması altındaki engellilerin barınma ihtiyacını karşılamak üzere Engelsiz Yaşam Merkezi kurulacak. İnşaatına başlanan merkezde, engellilerin fiziki durumuna uygun mekanlardan termal banyolara kadar birçok ünite yer alacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2016 Salı, 10:45

Vali Şükrü Kocatepe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ildeki yatırımlarıyla ilgili incelemelerde bulundu. Kocatepe’nin ilk durağı Denizli Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi hizmet binası inşaatı oldu. İnşaatı gezen Kocatepe, yüklenici firma temsilci ve diğer görevlilerden inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı.

denizli-rehabilitasyon-yasam-merkezi-2

Bakım ile sosyal rehabilitasyonda önemli bir eksikliği giderecek ve 40 kişiye hizmet verecek olan merkez, 4 yaşam birimi, 1 idari bina, bodrum+zemin kattan oluşuyor. İhalesi 2 milyon 844 bin liraya gerçekleştirilen merkez, 1.134 metrekare kapalı alana sahip olacak. Denizli Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi, önümüzdeki yıl hizmete girecek.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
Daha sonra devletin koruması ve bakımı altında bulunan engellilerin barınma ihtiyacını karşılaması planlanan Göveçlik’teki “Engelsiz Yaşam Merkezi”nin inşaat alanına giden Vali Şükrü Kocatepe, merkezin yerleşkesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Merkez hizmet binalarının yalıtımı, alt yapı ve çatı yapımındaki eksikliklerin bir an önce giderilmesi isteyen Kocatepe, merkezin en kısa sürede hizmete girecek şekilde çalışmalara hız verilmesi talimatını verdi.

denizli-rehabilitasyon-yasam-merkezi-1

60 KİŞİ KAPASİTELİ OLACAK
Göveçlik Mahallesi’nde toplam 34 bin metrekare alan üzerine planlanan merkez ile engelli bireylerin insan onuruna yakışır yaşam evlerinde bakım ve rehabilitasyonları sağlanacak. 60 kişi kapasiteli merkezde, engellilerin fiziki durumuna uygun mekanlar bulunacak. Termal banyolardan terapiye kadar birçok ünitenin yer alacağı hizmet binaları, tek katlı ve bahçeli olacak. Her binanın 280 metrekare olacağı merkezin içerisinde 3’er kişilik dört yatak odası, oturma odası, yemekhane, banyo, tuvalet ve personel odası yer alacak. Engelli bireylerin rehabilitasyonu için gerekli olan bireysel ve grup çalışması odaları, iş ve uğraşı odaları, fizyoterapi salonu, hidroterapi havuzu gibi birimler de bulunacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu