REKLAMI GEÇ

“Engelsiz dünya için çalışalım”

“Engelsiz dünya için çalışalım”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınlanan mesajlarda, engelsiz bir dünya için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2014 Çarşamba, 10:07

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MEHMET YÜKSEL
Ülke nüfusumuzun önemli bir bölümünü engelli kardeşlerimiz teşkil etmektedir. Bizim temel ölçeğimiz engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini artırmak ve kendi işlerini rahatça görebilmelerine imkân tanıyan kolaylıkları sunmak olmuştur. Bu doğrultuda engellilerimize yönelik birçok hukuki düzenleme ilk defa AK Parti iktidarında hayata geçirilmiştir. AK Parti engelli kardeşlerimizi sınıf ayrımı yapan zihniyetten kurtarmıştır. Milletin herhangi bir ferdiyle eşit haklara sahip olan, engelinden dolayı pozitif ayrıcalıkları olan bir konuma ulaştırmıştır. Bu düzenlemeler bütün vatandaşlarımıza hiçbir ayrım gözetmeksizin nasıl değer verdiğimizin apaçık bir göstergesidir. Bugün ilimizde engelli kimlik kartı alan kişi sayısı 6.502 ye ulaşmıştır. Yine ilimizde toplam 3.739 engelliye evde bakım hizmeti verilmektedir. Engelli bakımını sağlayan yakınlarına da ayrıca aylık bir asgari ücret tutarında ödeme yapılmaktadır. Ayrıca Denizli de engellilerin yön bulmasını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış olan navigasyon cihazı niteliğindeki gören göz cihazlarından da 202 kişiye dağıtımı sağlanmıştır. Ayrıca Denizli Göveçlik yolu üzerinde bulunan engellilerimizin yatılı bakımını sağlayacak olan Engelsiz Yaşam Merkezimizin inşaatı yüklenici firma tarafından tamamlanmış ve en yakın sürede açılarak hizmete girecektir. Şu husus asla unutulmamalıdır ki, engel uzuvlarda değildir, esas engel beyinlerdedir. Gönül gözüyle insanlarımıza bakmak bizi engelsiz bir toplumun inşasına süratle taşıyacağı kaçınılmazdır. 

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NURCAN DALBUDAK
Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları problemler sadece kendilerinin değil; tüm insanların, tüm dünyanın ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin engelsiz bir yaşam sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulması kardeşlerimize pozitif ayrımcılığın sağlanmasıyla mümkündür. Bu anlamda, engelli kardeşlerimize acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, sahiplenmek onları sevmek ve saygı göstermek onların yaşam kalitesini artırır. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Engelliler Günü münasebetiyle her alanda engelli kardeşlerimizin önünde bulunan engelleri birlikte, el ele vererek aşacağımıza olan inancımla engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Engelli vatandaşlarımız, son on yılda gerçekleştirilen devrim niteliğindeki projeler ile artık toplumda herkes kadar söz sahibi, üretken, çalışan ve sosyal birey konumuna kavuşmuştur. Engelli vatandaşlarımızın sosyal, kültürel, eğitim ve çalışma hayatında söz sahibi olması, yaşadığı toplumun ve ülkenin kalitesini belirler. Engelli kardeşlerimiz özellikle son on yılda gerçekleştirilen devrim niteliğindeki projeler ile artık toplumda herkes kadar söz sahibi, üretken, çalışan ve sosyal birey konumuna kavuşmuştur. Pozitif ayrımcılık ilkesi ile eğitim, kültür, çalışma ve sosyal imkânlara kavuşan engelli kardeşlerimiz artık toplum içinde görünür hale gelmiştir. Kentimizde ve ülkemizde yaşayan tüm engelli kardeşlerim ve vefakar ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU
Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hareket ederek hizmetlerimizi yürütüyoruz. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde hizmet almasını sağlamak, becerilerini geliştirmek, sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak, istihdamına katkıda bulunmak ve yasal haklarından istifade edilmesini sağlamak Merkezefendi Belediyesi olarak öncelikli görevlerimizdendir. Bu görevi yerine getirirken en büyük destekleyici halkımız olacaktır. Sosyal dışlanmışlıkların olmadığı, kardeşliğin, mutluluğun ve sağlığın konuşulduğu bir belediye anlayışı ile hareket ediyoruz. Merkezefendi İlçemizde engelli vatandaşlarımızın da aramızda olacağı engelsiz bir anlayışla çalışmalar yürüteceğiz. Bu konudaki bilinç ve hassasiyetle hareket etmeye devam edeceğiz.

AK PARTİ İL BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
İnsanın gözünün görmemesi, kulağının duymaması ya da bacağının olmaması bir eksiklik değil. Gerçek eksiklik vicdan engellisi olmaktır. Bizler her zaman engelli kardeşlerimize kucak açtık. Onların sorunlarının çözümü için el birliğiyle çalıştık. Engellilerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için hükümetimiz de atılması gereken tüm adımları öncelikli hedefi haline getirdi. Denizli’de yüzlerce engellimize evde bakım hizmeti veriyoruz. Bizler, engelli vatandaşlarımızın her zaman hizmetindeyiz. Tüm sıkıntılarında yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Bu duygu ve düşüncelerle; engelleri birlikte, el ele vererek aşacağımıza olan inancımla, tüm vatandaşlarımızı sürdürülen çalışmaları desteklemeye çağırıyor, engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.

CHP İL SEKRETERİ HAKAN KIYAK
Engellilik; doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybıdır. 1992 yılında Birleşmiş Milletler aldığı bir kararla, 3 Aralık gününü “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan etti ve o günden beri, 3 Aralık “engelliler günü” olarak bilinmektedir. Ülkemizde, nüfusumuzun yüzde 12.29′u yani 9 milyondan fazla kişi engellidir. Erkeklerde bu oran %11.10, kadınlarda ise % 13.45’tir. Bu günün engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamı çok büyüktür. Engellilik yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilerin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu