REKLAMI GEÇ

Evlilik okulundan 53 sertifika

Evlilik okulundan 53 sertifika

Denizli Belediyesi, ‘Ailemi Seviyorum Projesi’ kapsamında yer alan evlilik okulunda, 2. dönem kursiyerler sertifikalarını aldı. Kurs, haftada 2 gün toplamda 16 saat sürerken, sağlıklı bir toplum için evlilik müessesesinin önemi vurgulandı.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2012 Pazartesi, 16:18

Denizli Belediyesi Kent Konseyi’ndeki 2. dönem evlilik okulu kursu tamamlandı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, PAÜ Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ ve eğitmenler kursa katılarak evliliğin önemine işaret etti. Yeni evli çiftler, evlenmek üzere hazırlık yapan gençler ile evli olan çiftler de kursa yoğun ilgi gösterdi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kursun devam edeceğini belirterek, kursa katılmak isteyen herkese kapıların açık olduğunu söyledi. Sağlıklı evliliklerin olmasıyla sağlıklı toplumunda ortaya çıkacağını ifade eden Başkan Zolan, “Mevlana, insanı gösteren yüzüdür, yüzü gösteren gözüdür, gözü gösteren de sözüdür demiş. İletişim kurarken göz çok önemlidir. Gözlerin içine bakarak konuşmak gerekir. Bunun da ötesinde söz çok önemlidir. Sözlerimizde kelimeler mutlaka karşımızdakine olan sevgimizi duygumuzu ifade etmelidir Evlilikte çeşitli sıkıntılar mutlaka olacaktır. Önemli olan bu sıkıntıları beraber aşmaktır. İlk karşımızda çıkan sıkıntıda geri dönmemek ve birlikte engeli aşmak gerekiyor. İnşallah bir ömür boyu sağlıklı evlilikleriniz olur. Sizlere bu davetimize katıldığınız ve kursu ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki sağlıklı evlilikler sağlıklı toplum yapısını oluşturacaktır” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Şerif Kuludağ da sağlıklı bir evlilikte olması gereken hususları anlattı. Güne güler yüzlü başlamakla, somurtarak başlamak arasında çok fark bulunduğunu kaydeden Öğretim Üyesi Şerif Kuludağ, herkesi güler yüzlü olmaya ve karşılaştığı herkese selam vermeye davet etti.

Denizli Belediyesi’nin, Türkiye’ye örnek olan ‘Ailemi Seviyorum Projesi’ kapsamında yer alan evlilik okulunun 2. dönem kursu, haftada 2 gün 2 saat olarak gerçekleşti. Toplam 16 saat süren kurs hafta sonu tamamlandı. Kursiyerler bu süre için evliliğin ilk dönemleri, aile ekonomisini oluşturmak, stresle baş etme yöntemleri, sağlıklı bir aile kurmak için öneriler, evlilik ve hukuki haklar, evlilikte cinsel sorunlar, doğru iletişim gibi konularda eğitim aldı.
Başkan Zolan, son dersin tamamlanmasıyla kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2025 Pazartesi 14 29Az Bulutlu
20 Mayıs 2025 Salı 15 29Az Bulutlu
21 Mayıs 2025 Çarşamba 16 32Az Bulutlu
22 Mayıs 2025 Perşembe 20 35Sıcak
23 Mayıs 2025 Cuma 20 35Sıcak