REKLAMI GEÇ

Faturaya yansıyan atık su bedeline vatandaş tepkisi

Faturaya yansıyan atık su bedeline vatandaş tepkisi

DESKİ’nin su faturalarına yansıttığı atık su bedeli vatandaşların tepkisini çekti. Kanalizasyon ve arıtma tesisi bulunmayan bölgelerde yaşayan vatandaşlardan da atık su bedeli istenmesi yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Aboneler kendilerine verilmeyen hizmetin bedelinin alındığını öne sürerken, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, düzenlemenin kanunla yapıldığını, bu bölgelerde yaşayan vatandaşlara da foseptik çukurlarının temizlenmesi hizmetinin bedelsiz verildiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2016 Çarşamba, 10:54

Su faturalarına yansıyan atık su bedelleri yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez şikayet edenler, büyükşehir ile birlikte mahalle statüsü kazanan ve ilçeye bağlanan köylerde yaşayanlar. Altyapının tamamlanmadığı, kanalizasyon sisteminin olmadığı ve arıtma tesislerinin bulunmadığı bölgelerde yaşayan vatandaşlar, bu hizmetleri alanlarla birlikte aynı miktarlarda atık su bedeli ödediklerini belirterek, uygulamaya tepki gösterdi.

ALMADIĞIM HİZMETİN KARŞILIĞINI ÖDÜYORUM
Aynı zamanda CHP Beyağaç İlçe Başkanı olan Salih Gündoğdu, Yeniçeşme Mahallesi’nde yaşadığını belirterek, kanalizasyon ve arıtma tesisi olmamasına rağmen DESKİ tarafından gönderilen su faturalarına atık su bedelinin de yansıtıldığını söyledi.

DESKİ’den atık su ile ilgili hizmet verilmemesine rağmen bunun ücretlendirilmesinin adaletsiz olduğunu dile getiren Gündoğdu, “Biz atık suları foseptik çukurlarda biriktiriyoruz. Bir foseptik çukurun dolması ise yıllar sürüyor. DESKİ tarafından çukurlar ücretsiz boşaltılıyor, ancak bu uygulama da yanlış. Ben çukuru 10 yılda doldururum, komşumunki bir yılda dolar. Komşuma verilen hizmetin bedelini benden neden alıyorlar. Faturalardaki atık suyu kaldırsınlar, temizledikleri foseptikten para alsınlar. Vatandaş belki foseptiği DESKİ’ye değil, özel şirkete yaptıracak” dedi.
Faturalara yansıyan atık su bedellerinin de çok yüksek olduğunu öne süren Gündoğdu, “13.30 liralık su kullanımına 11.40 lira atıksu isteniyor. Babama gelen faturada ise 14.35 liralık kullanıma 12.30 lira atık su bedeli işlenmiş. Bunda da yanlışlık var” dedi.

GÜNGÖR: FOSEPTİKLER BEDELSİZ TEMİZLENİYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürü Mahmud Güngör ise atık su bedellerinin kanun gereği alındığını belirtti. Kanalizasyon bulunmayan bölgelere foseptiklerin temizlenmesi için ücretsiz vidanjör hizmeti verildiğini anlatan Güngör, bunun yanında kanunen atık su ile ortam kirletildiği için de bedellendirildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konunun gündeme geldiğini ve faturalara yansıtılmasının daha uygun olacağına karar verildiğini ifade eden Güngör, “Vidanjör hizmetinin ücretlendirilmesinin, özellikle uzak ilçelerde yaşayan vatandaşlar için çok daha pahalıya geleceği hesaplandı ve su bedelleri üzerinden ücretlendirilmesi uygun görüldü. Bu bedel kanun ile alınıyor” dedi.

Yorumlar

abdullah   -  Bağlantı 21 Ocak 2016, 10:29

20 TL su Borcum 35 tl ödeme tutarı arkadaş ekonomiyi vatandaşı soyarak mı büyüteceğiz bunun için mi oy veriyoruz sizlere Bu kadar haksızlık bu kadar acayip zamlar olmaz yaaa DESKİ olmuyor deski yanlış yapıyorsunuz….

muharrem okumuş   -  Bağlantı 20 Ocak 2016, 19:40

pardon 40 kuruş zam,eski alınan bedele göre %66 demek ne yani deski bana eskiye göre iki katmı hizmet veriyor ?

muharrem okumuş   -  Bağlantı 20 Ocak 2016, 19:37

atık su bedeline neden % 40 zam yapıldı bunu da açıklasınlar

öğrenci velisi   -  Bağlantı 20 Ocak 2016, 16:04

evet 30 tl su 15 tl atık su bedeli, kdv, çevre temizlik vergisi derken fatura 52 TL’ye çıkıyor.Zaten emlak vergisi, çevre temizlik vergisi var. Neden alıyorsunuz? Meclisten geçmiş, almak zorunda değilsiniz Meclis kararıyla iptal edebilirsiniz yine.

Şaban YAMAN   -  Bağlantı 20 Ocak 2016, 14:31

Sizlerden yalnızca atık su bedeli alınıyorsa dua edin.
Güzelköy mahallesinde ikamet ediyorum. 2009 yılında mahalle olduk ilk zamanlar bizden birde “ATIK SU ARITMA BEDELİ” aldılar. Yıl 2016 oldu hala güzelköy’de kanalizasyon yok.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu