REKLAMI GEÇ

Gazi İlkokulu’nun köşesindeki büfe, tarihi okula zarar verdiği gerekçesiyle yıkıldı

Gazi İlkokulu’nun köşesindeki büfe, tarihi okula zarar verdiği gerekçesiyle yıkıldı

Denizli’nin kent merkezindeki ender tarihi güzelliklerinden, Cumhuriyet yapısı Gazi İlkokulu’nun köşesinde bulunan büfe, ruhsata aykırı genişleyince; mülk sahibi Büyükşehir Belediyesi tarafından önce mühürlendi, ardından da yıkıldı. Mimarlar Odası’ndan teşekkür geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2021 Çarşamba, 11:26

Denizli kent merkezinde kalan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan belki de son büfe olan Gazi İlkokulu ile Atatürk Parkı köşesindeki büfe, tarihi dokuya zarar vermeye başlayınca mülk sahibi Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı.

BÜYÜKŞEHİR OKULU YENİLİYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ekim ayında okulun restorasyonunu yaptırmak için harekete geçmişti. Cumhuriyet mirası binanın çatı ve bazı duvarlarının eskidiği görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca Büyükşehir devreye girmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Aydın Tabiat ve Kültür Varlıkları’ndan alınacak izinle restorasyonu yaptırmak için protokol imzalamıştı.

KAÇAK YAPIYA DÖNÜŞTÜ
Bu çalışmalar sürerken, okulun köşesindeki büfede hareketlilik başladı. Büfe, ruhsatında olmamasına rağmen genişledi ve hatta üzerine kat çıkıldı. Mimarlar Odası Denizli Şubesi de bölgeye ekibini gönderdi. Bu genişlemenin tarihi okulun duvarlarına ve çevresine zarar verdiği belirlendi.

BÜFE YIKILDI
Tüm bu gelişmeleri yakından izleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, kanuna aykırı değişiklikleri affetmedi ve önce büfeyi mühürledi, ardından da yıktı.

Denizli Mimarlar Odası’ndan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür geldi.

Büyükşehir kaynaklarından, yıkılan büfenin yerine yeni yapı yapılmayacağı ve boşalan arazinin yeşil alana dahil edileceği öğrenildi.

Cumhuriyet mirası Gazi İlkokulu’nu Büyükşehir restore ettirecek

Yorumlar

mehmet gençoğlu   -  Bağlantı 18 Ağustos 2021, 18:21

Okulun bahçesine ve kapısına kadar genişletilen,tarihi binayı zarar veren ticari alanın kaldırılmasinda emeği geçen herkese teşekkür ederim. saygılar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu