REKLAMI GEÇ

Gazilerin gurur günü

Gazilerin gurur günü

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilişinin 93. yıldönümü olan Gaziler Günü, Denizli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2014 Cuma, 14:13

Kutlamalar valilik önündeki Atatürk anıtında düzenlenen törenle başladı. Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, askeri erkan, gaziler ve gazi ailelerinin yakınları katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanının verildiği günün Türkiye’de Gaziler Günü olarak kutlandığını, bu günün gururunu yaşadıklarını söyledi. Helvacılar, “Gaziler Günü vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman olduğu gibi bir kez daha birlik ve beraberlik içinde anmak üzere bir arada bulunduğumuz gündür. Türk milleti bugünde vatanı milleti uğrunda şehit düşen ve gazi olarak memleketine döndükten sonra ebediyete intikal eden kahramanları saygı ile yad ediyoruz” dedi.

Sevil Kaynak Ortaokulu öğrencisi Alper Sabuncu ‘Gazilerimiz’, Nevzat Erten Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Çarıklı da ‘Ya Gazi Ol Ya Şehit’ adlı şiiri okudu.

Valilik önündeki törenlerin ardından il protokolü ve gaziler, Atatürk Parkı içerisinde bulunan Gazi Evi’ne geçti. Mehteran takımının gösterisini izleyen gaziler, daha sonra protokol ile sohbet etti. Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, merkez valiliğine atanan Vali Abdülkadir Demir’e plaket verdi.

ic

Törenin ardından Denizli Valiliği, Polisevi’nde, gazi ve şehit yakınlarına yemek verdi. Yemekte konuşan Vali Abdülkadir Demir, “Türk Milleti, bağımsızlık tutkusu vatanına ve milli değerlerine gönülden bağlılığı ile tarihi boyunca vatan toprağını canından üstün saymıştır. Varlığına yönelen tehditlere göğüs gererek kararlılıkla karşı koymuştur. Devletin tüm kurumları olarak her zaman sizlerin yanındayız ve yanınızda olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu