REKLAMI GEÇ

Güney Kore Büyükelçisi’nden Vali Kocatepe’ye ziyaret

Güney Kore Büyükelçisi’nden Vali Kocatepe’ye ziyaret

Güney Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti. Güney Koreli diplomat, ülkesinden Türkiye’ye gelen turistlerin büyük bölümünün Pamukkale’yi de gördüğünü belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2015 Cuma, 11:39

Güney Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Ege illeri ziyaretleri kapsamında Denizli’ye de geldi. Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret eden Cho, Denizli’ye gelmeyi çok arzuladığını, bunu gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Şimdiye kadar Türkiye’de 13 ili gezdiğini anlatan Cho, “Denizli, tekstil ağırlıklı ekonomisiyle önemli bir il. Aynı zamanda Pamukkale önemli bir turizm merkezi. Denizli’ye gelip Pamukkale’yi gezen turistlerin sayısı artmaktadır. Örneğin Koreli turist olarak yaklaşık 250 bin kişi Türkiye’yi ziyaret etmektedir. Bunların hemen hemen hepsi Türkiye’ye geldiğinde mutlaka Pamukkale’yi de ziyaret ediyorlar. Buraya gelen turistlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle Denizli ve Pamukkale’nin çok önemli bir yer olduğunu düşünüyorum” dedi.

Denizli’nin sanayisi ve turizmiyle ilgili bilgi veren Vali Şükrü Kocatepe ise, Denizli’nin ev tekstilinde merkez konumda olduğunu, Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok yerinin ev tekstili, havlu ve bornoz ihracatı yaptığını söyledi.

Denizli’den mermer, bakır kablo ve makine ihracatın yapıldığını anlatan Kocatepe, turizm alanında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu, Pamukkale’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer aldığını, ayrıca il sınırları içinde 19 antik kentle ve termal kaynaklarıyla inanç, kültür ve termal sağlık turizminde önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

Kocatepe, ziyaretin anısına Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho’ya Denizli’de üretilen cam ürün, Denizli’yi anlatan CD, bornoz ve havlu seti hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu