REKLAMI GEÇ

Halı yıkamacılarda ‘koronavirüs’ yoğunluğu

Halı yıkamacılarda ‘koronavirüs’ yoğunluğu

Koronavirüse karşı hijyen ve temizliğe ayrı bir önem verilmesiyle halı yıkamacıların işleri 5 katına çıktı. Kolonya ve maske sektöründeki fiyat artışlarına karşı fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyen halı yıkamacılar, ek mesai yapıyor.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 15 Mart 2020 Pazar, 12:49

Çin’de ortaya çıkıp dünyada birçok ülkede görülen ve binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs Türkiye’de de şu ana kadar 6 kişide görüldü. Virüsün yayılmaması için Sağlık Bakanlığı ve uzmanlar tarafından temizliğe önem verilmesi konusunda uyarılar yapıldı.

Vatandaşlar virüsten korunmak için alkol bazlı dezenfekten sıvıları yananda taşımaya başladı. Özellikle kolonya ve maske satışlarında büyük artış yaşandı. Ortak kullanım alanları belediye ve kamu kurumları tarafından dezenfekte edildi, temizlendi.

Vatandaşlar bireysel temizliğin yanında evlerinde koronavirüse karşı önlem aldı. Hafta sonunu fırsat bilen Denizlililer, evlerinde hummalı bir temizlik yaptı. Halı yıkamacılar binlerce metrekare halıyı yıkıyor.

Türkiye’de koronavirüs vakasının görülmesinin ardından halı yıkamacıların işi geçtiğimiz haftaya oranla hayli arttı. Geçen hafta bir hafta boyunca yaptığı işi dün tek seferde alan halı yıkamacılar ek mesai yapıyor.

Denizli’de halı yıkama işi yapan Hüseyin Uğurlu, vatandaşların telefonlarını açamadıklarını, taleplere yetişemediklerini söyledi.

8 yıldır halı yıkama işi yaptığını ifade eden Uğurlu, “Hiç bu kadar yoğun olmamıştı. Normalde Nisan ayında bir yoğunluk olur ama Martın ortalarında hiç bu kadar yoğunluk olmamıştı. Geçen hafta sonuna göre 5 katına çıktı. Geçen hafta boyunca 500 metrekare halı yıkamıştım, dün bir günde 500’ü geçti. Bazı sitelerden halıların tamamını tek araçla götüremiyoruz ek seferler yapıyoruz. Gece boyu mesai yaptık yoksa yetiştiremeyiz. Fiyatlarda bir değişiklik yapmadık metrekaresini her zamanki gibi 4 liradan yıkıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu