REKLAMI GEÇ

Hasan Gönüllü Otoparkı Bitiyor

Hasan Gönüllü Otoparkı Bitiyor

Denizli Belediyesi’nin, yeni dönemdeki 77 Dev Proje’de yer alan Hasan Gönüllü Katlı Otopark’ı tamamlanma aşamasına geldi, otoparkın köşesine yapılan anaokulu ise 117 minik öğrenciyle eğitime başladı.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2009 Cuma, 16:46

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrolünde projeyi sürdüren Yeşilova İnşaat, eski cezaevinin bulunduğu alanda, yerin altına 1200 araç kapasiteli 3 katlı otoparkının çevre düzenleme işi dışındaki tüm çalışmalarını tamamladı.

Ocak 2009’da başlanan çalışmalarda, 13 bin 340 metrekare alanda kazı çalışması yapıldı. 12 metre derinliğe inilerek 120 bin metreküp hafriyat çıkarıldı. Alanda eski cezaevine ait tüm yapılar kaldırılırken cezaeviyle ilgili görüntü kirliliği de temizlenmiş oldu. 3 kat ve 6 bloktan oluşan otoparkta, tüm bloklardaki çalışmalar bitirildi. Otoparkın tamamlanmasıyla birlikte üst kısım ve yanlarda çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Çevre düzenleme ise birkaç hafta içinde tamamlanıp yeşillikler için dinlenme mekanına olacak.

Denizli Belediyesi, modern bir anaokulu yaptırarak eğitime verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Anaokulunda, gelişmiş ülkelerdeki anaokullarında ne varsa buradaki anaokulunda da aynı özellikler var. Her yaş grubu için ayrı sınıflar, eğlence salonları yer alırken, ortak kullanımda ise sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabildiği büyük salon, her sınıf için çocuk oyun alanları, her sınıf için tuvalet ve bilgisayar bölümleri bulunuyor.

Anaokulu, 117 öğrencisiyle bir zamanlar cezaevinin bulunduğu şimdilerde ise gelişmiş ülkelerdeki gibi yüksek kalite ve sağlıklı mekanıyla eğitime kapılarını araladı. Farklı yaş grubundaki çocuklar, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tayin ettiği öğretmenlerle okul öncesi eğitimlerini alıyor.

30 yıldır bu bölgede yaşayan Ertuğrul Taşkıran (57), bölgenin eski haliyle yeni hali arasında dağlar kadar fark olduğuna dikkat çekerek, ‘Şimdi arada dağlar kadar fark var. Bölge, çok güzel bir yer haline geldi. Eski binalar yıkılıp yeni otopark ve okul yapılınca daha da bir güzelleşti, daha da bir gezilecek yer haline geldi’ dedi.

Bedriye Taşkıran da, eski halini hatırlamak bile istemediğine değinerek, ‘Bu bölge eskiden cezaeviydi. Herkesin rahatça yaşayamadığı bir bölgeydi. Değersizdi. Şimdi ise bin kat daha güzel oldu. Çocuklarımızın ve bizlerin güvenle daha rahat bir şekilde gezebileceği yerler oluşturuldu. Önceden gezmeye dolaşmaya cesaretimiz olmuyordu gezemiyorduk. Şimdi ise otoparkıyla, anaokuluyla bambaşka bir yer haline geldi. Yeşil alan da tamamlanınca çok daha güzel olacak. Başkanımız Nihat Zeybekci’yi hizmetlerinden dolayı kutluyoruz’ dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise hazineye ait bu arazinin geçmişte satışa çıkartıldığını hatırlatarak, ‘Biz eski cezaevinin bulunduğu alanı hazineden alıp Denizli’nin ortak kullanımına sunduk. Şimdi Ege’nin en güzel otoparkını yaptık. 3 katlı otoparkta 1200 araç park edebilecek. Ayrıca okul öncesi eğitime verdiğimiz önemin en güzel örneğini burada görüyoruz. 250 öğrenci kapasiteli bir de anaokulumuz var’ dedi.

Tamamı yerin altına inşa edilen otoparkın toplam genişliği 27 bin 322 metrekaredir. Her katın yüksekliği 2,10 metre. Otopark toplam 3 kattan oluşuyor. Anaokulu ise yaklaşık 1000 metrekarelik alana yapıldı. 250 dolayında öğrenci burada okul öncesi eğitim görecek. Otopark ve anaokulunun üstü ise peyzaj düzenlemeleriyle, yeşil alanlarıyla insanların rahatça vakitlerini geçirebildikleri, dinlendikleri ve spor yapabilecekleri bir yer haline gelecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
14 Mayıs 2025 Çarşamba 13 26Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
15 Mayıs 2025 Perşembe 12 27Az Bulutlu
16 Mayıs 2025 Cuma 14 32Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 16 30Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2025 Pazar 17 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı