REKLAMI GEÇ

Hayvan Barınağı’ndan ürperten fotoğraflar

Hayvan Barınağı’ndan ürperten fotoğraflar

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Hacıeyüplü Mahallesi yakınlarındaki Hayvan Barınağı’nın çevresi ölü köpeklerden geçilmiyor. Öldükten sonra bırakılan bu köpeklerin yarattığı manzara, görenlerin tüylerini ürpertiyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2016 Pazar, 09:00

Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Temime Kumova, üyeler Hatice Toman, Hasret Yılmaz ve Anıl Çamuk, bir arkadaşlarının köpeğini aramak için gittiklerinde, ürperti yaratan çok sayıda ölü köpekle karşılaştı. Bunların bir bölümü de çürümeye yüz tutmuştu.

denizli-hayvan-barinagi-olu-köpekler-ic-3

Dernek üyeleri, gördüklerini Denizlihaber.com ile paylaşınca onlarla birlikte barınağa gittik. Fotoğraf çekerken, bir görevli bunu barınak yetkililerine, onlar da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan’a bildirdi. Ardından da bir polis ekibi bulunduğumuz yere geldi. Ancak herhangi bir işlem yapılmadı.

denizli-hayvan-barinagi-olu-köpekler-ic-6

TELEF OLAN HAYVANLARIN CESETLERİ ÇÜRÜMÜŞ
Sürekli açık olduğu söylenen barınak kapısından hayvanların çıkıp girdiği gözlenirken, bazılarının barınağın hemen üst kısmında trafik akışının olduğu yolda dolaştığı gözleniyor. Arabaların çoğu kez köpeklere çarptığı belirtilirken, cadde hemen kenarında telef olmuş köpekler dikkat çekiyor. Birçoğu da çürümüş durumda.

denizli-hayvan-barinagi-olu-köpekler-ic-1

Bu alana köpeklerin sık sık çıktıklarını belirten Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Temime Kumova, “Çoğu kez uyardık ve bu cadde üzerine köpeklerin çarpılmaması için kasis yapılması gerektiğini söyledik ama bizi dinleyen olmadı. Sizin aracılığınız ile tekrar belirtmek istiyorum. Köpeklerin çarpılmaması için buraya kasis istiyoruz” dedi.

denizli-hayvan-barinagi-olu-köpekler-ic-7

SAĞLIKLI Gdenizli-hayvan-barinagi-olu-köpekler-ic-4ELEN KÖPEK BURADA HASTA OLUYOR
Telef olan ve çürümeye başlayan hayvanların uyuz hastalığından öldüğünü iddia eden Kumova, “Telef olan hayvanlar ya çarpılıyor ya da hastalıklarından dolayı burada ölüyorlar kimse bakmıyor. Burada hastalıklı, hastalıksız, küçük, büyük köpeklerin ayrılması gerekiyor. Dışarıdan sağlıklı gelen bir köpek buradaki uyuzlu köpeklerle yaşarken o da hasta oluyor. Köpeklerin ayrılmasını istiyoruz. Uyuz mikrobu taşıyan köpekler mamaların içine yatıyor. Böylelikle köpeklerin hasta olması kaçınılmaz oluyor. Ayrıca yerlere dökülen yemeklerinde bir kap içerisinde köpekleri verilmesi gerekiyor. Her gün neredeyse dezenfekte olması gerekiyor buraların. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından köpeklerin su içmeleri için özel bölümler yapılıyordu. Gördüğünüz gibi bu yerler beton olarak hala duruyor su verilen yerlerde pislik içinde. Biz çok bir şey istemiyoruz. Daha hijyenik daha sağlıklı bir yerde köpeklerin bakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

denizli-hayvan-barinagi-olu-köpekler-ic-2

“VATANDAŞLARIMIZIN BİRAZ DAHA DUYARLI OLMALARINI İSTİYORUZ”
Hayvan barınaklarının bakıma muhtaç hayvanların yeri olduğu belirten Kumova, “Vatandaşlarımız sokaklarındaki hayvanlardan rahatsız oluyorlar ve burayı arayarak onların toplanılmasını istiyorlar. Buraya gelecek olan hayvanlar aslında hasta ve bakıma muhtaç olanların olması gerekiyor. Sokaktan getirilen sağlıklı hayvanlar buradaki hasta hayvanlarla bir araya gelince onlarda hasta oluyor. Bu yüzden vatandaşlardan daha sağduyulu olmalarını istiyoruz. Sokak hayvanları konusunda çoğu vatandaşımızın bilgi eksikliği var. Afiş ve tanıtımlar yapılarak bilgi verilmeli. Bu bilgiler sayesinde sokaktaki hayvanlarımıza yardım eli daha çok artabilir” dedi.

denizli-hayvan-barinagi-olu-köpekler-ic-5

 

Yorumlar

şahin   -  Bağlantı 1 Ağustos 2016, 08:18

Çevreci belediyeyiym diye övünmek,refüj yapıp yeşillendirmek değildir.Bulunduğun bölgedeki endemik türler dahil sokak canlarının bakımını yapıp halkı bilinçlendirmek ve hatta bakıma dahil etmekle olur.ama zehirlemek kolay çözüm değil mi ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu