REKLAMI GEÇ

Herkes kendi binasını yıkacak

Herkes kendi binasını yıkacak

Depremsellik testinde çürük çıkan Üçgen Çarşısı’nın yıkımında geri sayım başladı. Büyükşehir Belediyesi mülk sahiplerine yazı gönderdi, ‘iki ay içinde binayı yıkın’ dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2016 Çarşamba, 11:32

Denizli’nin en değerli arsalarından biri üzerine kurulu Üçgen Çarşısı’nın akıbeti belli oldu. Yapılan depremsellik incelemesinde ‘riskli’ olduğu tespit edilen, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Şubat ayında yıkım kararı alınan çarşı için mahkemelere yapılan itirazlar da sonuç vermemişti. Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı mülk sahiplerine yazı göndererek binayı yıkmalarını istedi.

BİNİN ÜZERİNDE HAK SAHİBİ
Toplam 20 bin metrekarelik alanın üzerine kurulu olan Üçgen Çarşısı dört bloktan oluşuyor. İçinde 650 dükkan barındıran çarşıda yaklaşık 350 işletme faaliyetlerine devam ediyor. 650 dükkanın binin üzerinde sahibi bulunuyor. Bazı dükkanların hak sahiplerinin sayısı bir hayli fazla. Dükkan sahiplerinden yaklaşık 80 kişi ise yurt dışında ikamet ediyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK
Depreme dayanıksız raporu bulunan yapının yıkılması için Denizli Büyükşehir Belediyesi hak sahiplerine 60 gün süre tanıdı. Tüm dükkan sahiplerine gönderilen yazıda binaların mülk sahibi tarafından yıkılması istendi. Fakat tüm mülk sahiplerinin bir araya gelerek binayı yıktırmaları mümkün olmayacağından hak sahiplerine 30 gün ek süre daha verilecek. Sonraki süreçte binanın elektrik ve suyu kesilecek, valilik eliyle yıkım gerçekleştirilecek.

KİRACILAR TAŞINMA YARDIMI ALABİLİR
Binadaki pek çok işletme taşınma yolunu tercih ediyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü taşınmak isteyen kiracılar için taşınma yardımında bulunuyor. Toplam iki kira bedelini bulan yardım için işletmelerin müracaatı yeterli olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu