REKLAMI GEÇ

Hiç böyle kutlanmamıştı!

Hiç böyle kutlanmamıştı!

Dönemin Başbakanı Rehmetli Bülent Ecevit’in “Ayşe tatile çıksın” talimatıyla gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 40 yıl geçti. Denizli Büyükşehir Belediyesi, harekatın yıldönümü dolayısıyla coşkulu bir anma programı düzenledi. Öyle ki, adadaki Türkleri soykırımdan kurtaran harekat Denizli’de hiç bu kadar coşkuyla kutlanmamıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2014 Pazar, 12:27

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. yılı nedeniyle düzenlediği anma programı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Savaş Fotoğrafları Sergisi ile başlayan programa, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ve eşi Sultan Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, gaziler, şehit yakınları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, 40 yıl önce soykırıma son vermek için Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldıklarını anlatarak, “Bu ülke kolay kurulmadı. Şu an bu akşam sizlerle bu programı huzur içinde yapabiliyorsak bunun bir bedeli var. Bu bedel kurtuluş savaşından bu yana ödene gelmiştir” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan ise, Kıbrıs Barış Harekatı ile adada bulunanların can ve mal güvenliğinin sağlandığını kaydederek, “O günün kahramanlarını, Denizli’den savaşa iştirak eden kahramanlarımızı saygı, sevgi ve iftiharla selamlıyorum. 40 sene sonra bu anlamlı harekatın yıl dönümü münasebetiyle böyle bir etkinliğin düzenlenmesi bizleri oldukça mutlu etmiştir. Şehit aileleri ve gazilerin hatırlanması ve saygı gösterilmesi tek istekleridir. Denizli’de bunu her zaman gördük. Bizleri burada buluşturan ve bu etkinliği düzenleyen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Tandoğan, “Sayın Zolan’ı Türkiye’deki bütün gaziler tanır. Bundan 2 yıl önce de 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nde bir araya geldik, o sebepten Denizli’nin bizler için ayrı bir önemi vardır” diye konuştu.

KAHRAMANLIK MARŞLARINA TÜRK BAYRAKLARIYLA EŞLİK ETTİLER
Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı korosu ve sanatçıları birbirinden güzel türkü ve şarkılar seslendirdi. Kahramanlık marşlarının da söylendiği gecede, davetliler ve protokol üyelerinin Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etmesi coşkuyu doruğa çıkardı.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 22 Aralık 2014, 10:27

sermayesine destek amacı güder…heyhatt insanoğlu geçmişten ders almadıkça mahvolmaya mukadder…yani haydi herkes namaza,haydi herkes oruca,haydi herkes zekata komutu hiçbirşekilde başarıya ulaşma şansı yoktur.inanmayanların hakkı hukuku ne olacak?

basicman   -  Bağlantı 22 Aralık 2014, 10:22

bu kutlama parelele karşı paralel kutlama!ellerinde türk bayrağıyla güya … sorununa bypass bir çözüm gösteriyorlar..ancak biraz aklı olan herkes farkındadır sanırımmm.kurtuluş savaşı gerçek düşmana karşı verilir,sanal bir düşman ancak birilerinin

abbas yolcu   -  Bağlantı 22 Aralık 2014, 09:32

ecevit londrada toplantıda iken yanına giren askeri ateşe ayşe tatile çıkmış diyerek kendisine bilgi verdi. Tarihi de ideolojiye bu kadar alet ettik. Her iki aktör de ölmüş olduğundan artık bu ideolojik hatayı düzeltme vakti de geldi herhalde.

haydar   -  Bağlantı 21 Aralık 2014, 17:36

ya iyi güzel de kardeşim 20 Temmuz değil, 15 Kasım değil bu neyin kutlaması, Ecevit’in ölüm-doğum yıldönümü değil, kimim aklına geldi oğlum bu 21 Aralık tarihi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu