REKLAMI GEÇ

Hıfzısıhha Meclisi’nden korona tedbirleri

Hıfzısıhha Meclisi’nden korona tedbirleri

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs gündemiyle yeniden toplandı, yeni kararlarlar aldı. Toplu alanlarda bulunmak yasaklandı, marketlere müşteri, toplu taşımaya yolcu kısıtlaması getirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2020 Salı, 14:00

Vali Hasan Karahan’ın başkanlığında gerçekleştirilen, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Sağlık Müdürü Berna Öztürk başta olmak üzere ilgili kurumların temsilcilerinin katıldığı Hıfzıssıhha Meclisi, Covid-19 (koronavirüs) özel gündemiyle toplandı.

TOPLU ALANLAR İLE İLGİLİ KARARLAR
Hıfzıssıhha Meclisi’nde, virüs yayılımının önüne geçilebilmesi ve halk sağlığının korunması adına bir dizi karar alındı. İçişleri Bakanlığı’nın 21.03.2020 tarihli vatandaşların toplu olarak bir araya gelmesinin koronavirüs salgını riskini artıracağı yönündeki kararına istinaden asker uğurlama faaliyetlerinin geçici süreyle gerçekleştirilmemesine karar verildi.

İçkili veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinde sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde hizmet verebilecek, müşterilerin oturmasına müsaade edilmeyecek.

Hıfzıssıhha Meclisi, vatandaşlar ile birebir temasın olduğu berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulmasına karar verdi.

DOKTOR VE KAMU YÖNETİCİLERİ 65 YAŞ KURALINDAN MUAF
Hıfzıssıhha Meclisi’nde, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanlara yönelik getirilen sokağa çıkma yasağına ilişkin de değerlendirmelerde bulunuldu. Kural ile riskli grupta yer alanların korunması hedef alındığının belirtildiği Hıfzıssıhha Meclisi kararında, doktorlar, belediye başkanları, kurum il müdürleri ve sosyal hizmet kuruluşları görevlileri ile eczacıların kapsam dışındı tutulduğu belirtildi. Ancak, kanser hastaları ve organ nakli olanlar da sokağa çıkma yasağı verilen kesim içine alındı.

Hıfzıssıhha Meclisi, 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olanlara yardım için her ilçenin kendi ekiplerini kurmasına, bu ekiplerin ilgili kaymakamlıklarca ve mahalle muhtarlarınca uygun görülen şekilde ve yerde hizmet sunmalarının sağlanmasına da karar verdi.

Pazaryerlerinde temel gıda ve ihtiyaç maddeleri dışında kıyafet, züccaciye, hırdavat vb. satışlarının ikinci bir karara kadar yapılmamasına da karar verilirken, bakkal ve marketler için de düzenleme getirildi.

BAKKALLAR SANAL ALIŞVERİŞE YÖNLENDİRİLECEK
Hıfzıssıhha Meclisi’nde, market ve bakkal gibi işyerlerinin telefon ile sipariş alarak siparişlerin evlere teslim hizmetlerini geliştirmeye yönelik teşvik edilmesi benimsenirken, mahallelerdeki Vefa Sosyal Destek Gruplarının bu hizmetleri verebilecek olan işyerleri ile temasa geçilerek işleyişin buna göre düzenlenmesi istendi.

MARKETLERE MÜŞTERİ KISITLAMASI
Denizli Hıfzıssıhha Meclisi, marketlere yönelik yeni kararlar da aldı. Buna göre marketlerin çalışma saatleri 09.00-21.00 arasında sınırlandırılırken, yüzölçümüne göre müşteri sayısı uygulamasına geçildi. Buna göre, 100 metrekare alanı bulunan markete aynı anda en fazla 10 müşteri alınabilecek. Marketler, bir seferde ne kadar müşteri alabileceklerini de işyeri girişlerine asarak ilan edecek.

Koronavirüs önlemleri kapsamında işçi servisleri de dahil toplu taşıma yapılan araçlar ruhsatta belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yarısı oranında yolcu alabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu