REKLAMI GEÇ

Bakanlık müfettişleri huzurevinde

Bakanlık müfettişleri huzurevinde

Denizlihaber.com’un gündeme taşıdığı Huzurevi skandalı ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler Denizli’ye geldi, idareciler ile personel ifadeye alındı. Titiz bir çalışma yürüten müfettişler, 2.5-3 saate varan sorgulamalar yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2019 Çarşamba, 11:42

Kısa süre önce gelen bir ihbarı değerlendiren ve konunun üzerine giden Denizlihaber.com, Denizli Huzurevi’nde yaşandığı iddia edilen bir dizi skandalı ortaya çıkarmıştı.

Denizli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’ndeki iddialar oldukça vahimdi. Bir yaşlı oda arkadaşının gözü önünde, personel tarafından kemikleri kırılıncaya kadar dövülmüş, evci çıkan başka bir yaşlının saçlarını tamamen bit kapladığını ailesi fark etmişti. Huzurevi sakinlerine ara öğünde son kullanma tarihi geçmiş meyve sularının dağıtıldığı, bir jiletle onlarca yaşlının tıraş edildiği, banyo süresinin de en fazla 5 dakika olduğu huzurevine ilişkin iddialar yürekleri sızlatmıştı.

HABERİN ARDINDAN BAKANLIK HAREKETE GEÇMİŞTİ
Denizlihaber.com’un ortaya çıkardığı iddiaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçmiş, Denizli Valiliği de konuya ilişkin adli ve idari soruşturmanın açıldığını duyurmuştu.

İFADELER ALINIYOR, TİTİZ ÇALIŞILIYOR
Ön soruşturmanın tamamlanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Huzurevi’ne ilişkin skandal iddiaları araştırmak üzere görevlendirilen müfettişler kente geldi. İhmal, sorumsuzluk, vicdansızlık ve skandal iddialarının odağında yer alan Denizli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin idarecileri ve personeli de tek tek ifadeye alınmaya başladı.

2.5-3 SAAT SÜREN İFADELER
İddiaların ve yaşananların üzerine ciddiyetle giden bakanlık müfettişleri, titiz bir soruşturma yürütüyor. Zaman zaman bir personelin ifadesi 2.5-3 saate kadar sürebiliyor.

Bakanlık müfettişleri idarecilerin, personelin ve yaşananların mağduru olan huzurevi sakinlerinin ifadelerinin tamamlanmasının ardından rapor hazırlayacak. Raporun bakanlığa sunulmasıyla süreç yeni bir boyut kazanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu