İğneden ipliğe tüm ürünler tek tek gözden geçiriliyor

Bu yıl 22-26 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan “Ürün Güvenliği Haftası” etkinlikleri nedeniyle Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklamayla, hafta hakkında bilgilendirme yapıldı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2018 Pazartesi, 17:20
“Vatandaşlarımızın güvenli ürünleri kullanması, bu ürünleri tercih etmesi ve güvensiz ürünler konusunda farkındalığa sahip olması yapılan denetimler kadar etkili ve önemlidir” diye başlayan yazılı açıklamada, tüm Türkiye’de olduğu gibi belirtilen tarihlerde Denizli’de de konu hakkında etkinlikler yapılacağı belirtildi.
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp imzası ile yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;
Bu yıl da 22-26 Ekim tarihleri arasındaki haftada tüm ülkemizde Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri yapılmaktadır. Bu etkinliklerde piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri ile piyasaya arz edilen ürünlerin güvenli olması amaçlanmaktadır. Bu çerçevede Bakanlık olarak Ülkemizin 81 ilindeki denetçilerimiz ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için çalışmaktayız.
Yaptığımız denetimlerde, asansörlerden, elektrik-elektroniğe, otomotiv ürünlerinden, basınçlı ekipmanlara, gaz yakan cihazlara kadar bir çok ürünün ilgili teknik düzenlemeye uygun olup olmadığını tespit ediyoruz. Yapılan denetimler; güvenlik kriterlerini dikkate almadan üretim yaparak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden ve ayrıca haksız rekabet ortamı oluşturan firmalarla mücadele amacını taşımaktadır.
Bu mücadele bir yandan vatandaşlarımızın sağlığını, can ve mal güvenliğini korumak, bir yandan da adil bir piyasa ortamı yaratmak ve yerli üreticimizi, güvensiz ithal ürünler nedeniyle haksız rekabete karşı koruma amacı gütmektedir. Bu nedenle ürün güvenliği ve PGD faaliyetlerimiz doğrudan cezalandırmayı hedef almak yerine üreticilerimizi, ithalatçılarımızı bilinçlendirerek güvenli bir piyasa oluşturmayı ve güvenli bir piyasa ortamında vatandaşlarımızı yüksek standartlı ürünlerle buluşturmayı hedeflemekteyiz.
Denizli İl Müdürlüğü olarak, yapılan denetimlerde güvensizlik şüphesi uyandıran ürünler teste tabi tutulmuş ve yapılan testlerde güvensiz çıkan ürünleri üreten firmalara idari para cezası uygulanarak insan sağlığı, can ve mal güvenliği için tehdit oluşturan üreticiler açısından caydırıcı olmaya çalışılmaktadır. Bu çerçevede, vatandaşlarımız günlük hayatta karşılarına çıkan ürün güvenliğine ilişkin herhangi bir hususta bizlere; CİMER üzerinden, Bakanlığımız internet sayfasında yer alan Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Formunu doldurarak, Alo 130 Şikâyet Hattını kullanarak ya da doğrudan İl Müdürlüğümüze başvurarak ulaşabilirler. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla ülkemizde Piyasa Gözetimi ve Denetimi faaliyeti gerçekleştiren yetkili kuruluşlar tarafından güvensizliği tespit edilen ürünler Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden ilan edilmektedir.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
16 Mayıs 2025 Cuma | 14 | 32 | Parçalı Bulutlu |
17 Mayıs 2025 Cumartesi | 16 | 29 | Çok Bulutlu |
18 Mayıs 2025 Pazar | 15 | 29 | Parçalı Bulutlu |
19 Mayıs 2025 Pazartesi | 15 | 30 | Az Bulutlu |
20 Mayıs 2025 Salı | 16 | 31 | Az Bulutlu |