REKLAMI GEÇ

İlbade Mezarlığı’na Türk Tarihi Müzesi yapılacak

İlbade Mezarlığı’na Türk Tarihi Müzesi yapılacak

Denizli’de yeni dönem için 222 dev proje hazırlayan AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, bu projelerinden birinin daha detaylarını Denizlililer ile paylaştı. Türkiye’nin en büyük açık hava Türk Tarihi Müzesi’nin İlbade Mezarlığı içerisinde yapılacağını belirten Zolan, bu proje ile her yıl on binlerce turistin kent merkezine geleceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2014 Pazar, 13:36

AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın 222 Dev Projesi arasında yer alan Türk Tarihi Müzesi, Denizli ve çevresindeki Türk büyükleri ile tarih sahnesinde yerini alan kişileri gelecek nesillerle buluşturacak. Açık hava müzesi şeklinde hayata geçirilecek bu proje sayesinde Denizli’nin köklü tarihi gün yüzüne çıkarılırken, binlerce yıllık Türk Tarihi’ne de ışık tutulacak. Kent kültürüne önemli bir katkı sağlayacak bu proje ile kent merkezi de kültür turizmi ile tanışacak.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK
AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın çok yönlü olarak hazırladığı 222 Dev Proje arasında en çok dikkat çeken projelerden biri olan Türk Tarihi Müzesi, İlbade Mezarlığı içerisinde yapılacak. Mezarlıkta yer alan türbe ve tarihi mezarların restorasyon ve peyzaj düzenlemeleri tamamlanarak müze alanı ortaya çıkarılacak. Burada yapılacak çevre düzenlemesi ile birlikte tanıtım ve bilgilendirme sistemleri de oluşturulacak. Binlerce metrekarelik bir alan üzerinde oluşturulacak Türk Tarihi Müzesi, Türkiye’nin açık havadaki en büyük Türk Tarihi müzesi olma özelliğini taşıyacak.

“TARİHE VE TURİZME BÜYÜK BİR KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Denizli’nin en büyük sorunlarından birinin kent merkezine turist gelmemesi olduğunu vurgulayan AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, 222 Dev Proje içerisinde yer alan çeşitli projelerin bu sorunun çözümü anlamında nokta vuruşu yapacağını söyledi.
Kent merkezine turist çekebilmek için 2004 yılından bu yana Kaleiçi düzenlemesi, Bayramyeri Meydanı düzenlemesi, Kaleiçi surları restorasyonu, İlbade Mezarlığı’ndaki tarihi mezarların restorasyonu, Bayramyeri bölgesi sokak sağlıklaştırması gibi projeleri hayata geçirdiklerini belirten Zolan, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz bu projelerle kent merkezine turist çekmek için sağlam bir temel oluşturduk. Şimdi hayata geçirmek için kolları sıvadığımız farklı projeler de tamamlayıcı projeler olacak. Bu konuda Arkeoloji Müzesi, Kent Müzesi ve Türk Tarihi Müzesi gibi projelerimiz var. Bu projelerimiz arasında yer alan Türk Tarihi Müzesi ile başta Merkezefendi ve Pamukkale ilçeleri olmak üzer tüm Denizli turizm sektöründen nasibini alacak. Türkiye’nin en büyüğü olacak Türk Tarihi Müzesi ile tarihe ve turizme büyük bir katkı sağlayacağız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu