REKLAMI GEÇ

İLÇELERE “HAYIR” ÇIKARMASI

İLÇELERE “HAYIR” ÇIKARMASI

İlçe gezilerini sürdüren CHP Denizli İl Yönetimi dün Güney, Honaz ve Baklan’daydı. CHP il başkanı Zafer Gönenç’e “Hayır” gezilerinde, ilçe başkanları, il yöneticileri, il genel meclisi üyeleri de destek veriyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2010 Salı, 21:02

CHP İl Başkanı Gönenç, Denizli’nin ilçelerinin ağırlıklı geçim kaynağının tarım ve hayvancılığa bağlı olduğunu, hükümetin gündemi ile halkın gündeminin farklı olduğunu, AKP hükümetinin hiç kimseye danışmadan ve uzlaşma aramadan kendi başına yaptığı anayasa değişiklikleriyle yargıyı teslim almaya, yandaş yargı yaratmaya çalıştığını, halkoylamasında suni bir gündemle halkın dikkatini başka yöne çekerek yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmaya çalıştığını ifade ediyor. İlçe gezilerinde özellikle bu konular üzerinde duran Gönenç, yanına kurmaylarını, ilçe başkanları ve İGM üyelerini de alarak çıktığı ilçeler turunda, Güney, Honaz ve Baklan’da da halkla bir araya geldi.
Halkın gündemindeki öncelikli sorunun geçim derdi ve yoksulluk olduğunu, ilçelerimizdeki buğday, tütün, üzüm, meyve ve sebze üretimi yapan Denizli’lilerin dünyanın en pahalı akaryakıtının kullanılması, gübre fiyatlarındaki anormal artış ve diğer girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle ciddi sorunlar yaşadığını belirten Gönenç, üreticinin ürettiği ürünü maliyetinin altında satmak zorunda kaldığını vurguladı.

Özellikle bu yıl mevsim anormallikleri nedeniyle tütün, buğday ve üzüm üreticisinin perişan olduğunu, hükümetin tarımsal destekleri yeterince uygulamadığını, halkın asıl sorunun bu tür sorunlar olduğunu belirten Gönenç ve ekibi, aynı zamanda refrandum öncesi nabız da tutuyor.

12 Eylül’de AKP hükümetine hayır diyerek, sarı kart göstereceklerini, kırmızı kartın da genel seçimlerde gösterileceğini belirten CHP’liler ziyaretlerden ve halkın tepkilerinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ediyor. İl Başkanı Gönenç, CHP iktidarında tüm partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının uzlaşısı ile halkın anayasasını hep birlikte yapacaklarını, üreticinin tüm sorunlarının çözümünün halk iktidarında gerçekleşeceğini belirtiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu