REKLAMI GEÇ

İlk doğum gününü konakta kutladı

İlk doğum gününü konakta kutladı

Geçtiğimiz yıl Vali Erkmen’in araya girmesiyle, Çivril’den Denizli’ye getirilmek istenirken, Sevindik Mahallesi yakınlarında ambulans içinde dünyaya gelen ve babası tarafından Vali Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen’in ismi verilen, Nevhilal Alabaş, ilk doğum gününü, Valilik Konağı’nda kutladı.

/ DENİZLİHABER / 19 Ocak 2010 Salı, 16:57

Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen tarafından, Valilik Konağı’nda babası Bayram, annesi Havva Alabaş ile birlikte ağırlanan Nevhilal Erkmen için hazırlanan pasta kesildi. Vali Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen, adaşına altın ve oyuncak hediye etti. Küçük Nevhilal’i daha 10 günlük iken Kıralan Beldesi’ndeki evlerinde de ziyaret ettiğini ifade eden Nevhilal Erkmen, “Adaşım Nevhilal’i evlerinde ziyaret ettiğimde daha çok küçüktü. Şimdi bir yaşında çok güzel bir çocuk oldu. İlk doğum gününü kutlamak istedik. Nevhilal’in yaşı uzun olsun, bahtı açık olsun. Güzel günler onun olsun” dedi.

Valilik Konağı’nda kendilerine ziyarete gelen Nevhilal bebeğin anne ve babası ile sohbet eden Vali Yavuz Erkmen de, “O dönem Çivril’de üzücü bir olay yaşanmıştı. Uşak’a yönlendirilen ambulansı Denizli Devlet Hastanesi’ne yönlendirdik, ancak Nevhilal bebek ambulansta dünyaya geldi. Bir iki gün hastanemizde gözetim altında kaldıktan sonra beldelerine geri dönmüşlerdi. O zaman babayla görüşmüştüm. Kızına, eşimin adı olan ‘Nevhilal’ ismini koymak istediğini söylemişti. Çok mutlu olmuştum. Eşim de evlerinde anne ile görüşüp, adaşını sevmişti. Birinci yaş günü için şimdi konaktalar: Allah uzun ömür versin, nice yaş günlerini hep birlikte kutlayalım” dedi.

Minik Nevhilal Alabaş için hazırlanan doğum günü pastası, Vali Yavuz Erkmen, eşi Nevhilal Erkmen, baba Bayram ve anne Havva Alabaş tarafından birlikte kesildi. Çiçek çıkardığı için sürekli ağlayan Nevhilal Alabaş’a adaşı Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen tarafından doğum günü hediyesi olarak altın verildi.

Çivril’de doktorlarla ilgili hiçbir sıkıntının olmadığını anlatan Vali Yavuz Erkmen, “O dönem sağlık müdürümüz ile birlikte ilçede yaşanan doktor sorununu çözmek için girişimlerimiz oldu. İlçeye yeni doktorların atamasını yaptık. Birkaç kere de ilçeyi ben ziyaret ederek hastanenin çalışmalarını yerinde inceledim. Sürekli olarak da kaymakamlığımızdan doktorlar ve hastane ile ilgili bilgi alıyorum. Hiçbir hastanemizde böyle olayların yaşanmasına izin vermem. Herkes görevini lakıyla yapmalı” dedi.

Vali Erkmen’in yardımlarıyla kızının sağlıklı olarak dünyaya geldiğini, eşinin de hiçbir sağlık sorununun bulunmadığını ifade eden Baba Alabaş, “Valimiz o gece hep yanımızdaydı. Doğum sancıları içindeki eşime doktor bakmayınca ne yapacağımızı şaşırmışken, imdadımıza Valimiz yetişti. Bugün de konaklarında bizi ağırlıyorlar. Kızımın doğum gününü kutluyoruz. Valimizin bize yaptığı iyilikleri hiçbir zaman unutmayacağız” dedi

Geçen yıl 7. çocuğuna hamile olan Havva Alabaş’ın doğum sancıları tutunca, Çivril Devlet Hastanesi’ne götürülmüş, ilçenin tek kadın doğum doktoru olan R.K tarafından ‘kendi hastası olmadığı’ gerekçesi ile bakılmamıştı. Doğum sancıları içinde bir süre hastanede kalan Havva Alabaş, 112 ambulansı ile en yakın il olan Uşak’a götürülmek istenirken, olaydan haberdar olan Vali Yavuz Erkmen’in araya girmesi ile ambulans Denizli’ye yönlendirilmişti. Çivril’den Denizli Devlet Hastanesi’ne getirilmek istenen Havva Alabaş, bebeğini Sevindik Mahallesi yakınlarında ambulans içinde dünyaya getirmişti. Baba Bayram Alabaş da kendilerine yardımcı olan Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret ederek teşekkür etmiş ve ambulansta dünyaya gelen kızının ismini Nevhilal, koyacağını söylemişti. Nüfus Müdürlüğü’nden Nevhilal Alabaş olarak kimlik kartı çıkartılan minik bebeği, adaşı Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen, Kıralan Beldesi’ndeki evlerinde ziyaret etmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2025 Perşembe 11 27Az Bulutlu
16 Mayıs 2025 Cuma 14 32Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 16 30Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2025 Pazar 16 29Çok Bulutlu
19 Mayıs 2025 Pazartesi 15 30Az Bulutlu