REKLAMI GEÇ

İlk uçuş hacılara

İlk uçuş hacılara

Çardak Havaalanı, ilk dış hat seferini, hacı adaylarını Cidde’ye göndererek yaptı. Hacı adayları düzenlenen törenle kutsal topraklara gönderildi.

/ DENİZLİHABER / 26 Kasım 2008 Çarşamba, 01:00

Çardak Havaalanı’nda düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Çardak Kaymakamı Zekai Erdem, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Müftüsü Mehmet Köse ve hacı adayları katıldı. Burada hacı adayları ile tek tek ilgilenen Vali Erkmen, bazı hacı adaylarıyla da sohbet etti. Havaalanında hacı adayları için özel olarak oluşturulan ihram odaları ile namaz kılmaları için yer tesis edildi. Heyecanlı oldukları gözlenen hacı adayları, hacca gitmekten çok mutlu olduklarını söylediler. Havaalanı içinde düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Mehmet Köse, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileyerek, “Bu yıl hacca gitmek için kaydını yaptıran, ancak kurada adı çıkmayan bir takım insanlar, biraz sonra gözü yaşlı olarak sizleri mukaddes topraklara gönderecekler. Onun için sizler çok şanslısınız. Bu şansı yakalayan sizler, mukaddes topraklara gitmek için çıkacağınız yolculuğa az bir süreniz kaldı. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Vali Yavuz Erkmen ise, hacı adaylarını bu önemli günlerinde yalnız bırakmak istemediklerini söyleyerek, “Biraz sonra havaalanından uçakla ayrılacaksınız. Biz, sizin hayattaki en önemli günlerinizden biri olan bu noktada, uğurlama sırasında sizlerle birlikte olmak istedik. Sizlerin sevincine ortak olmak istedik. Sizi uğurlamaya gelen yakınlarınız gibi, sağlıklı bir şekilde sizleri gönderip, yine sağlıklı bir şekilde sizlerin dönmesi için ve dua etmek için buradayız. Allah herkese nasip etsin. Sağlıkla gidin sağlıkla gelin” diye konuştu.

Hacı adaylarını uğurlamanın yanı sıra havaalanının ilk kez bir dış hat seferini yerine getirdiğine dikkat çeken Vali Yavuz Erkmen, “İlimiz için önemli olan bir şeyi de bugün burada gerçekleştiriyoruz. Bilindiği üzere havaalanımız yeni açıldı. Yeni açılmasından sonra, bizlerin, Sayın Başkanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, Türk Hava Yolları’na ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza ilettiğimiz bir isteğimiz vardı. Hacı adaylarımızın havaalanımızdan yolcu etmek ve başka illere gidip perişan olmasınlar düşüncemizi sağ olsunlar kabul ettiler. Ben buradan bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha öncede yakınlarını uğurlayanlar bilirler ki, Türkiye için en uygun havaalanı burası. Giyinme ve mescit olarak kullanılacak yerler pek çok havaalanında bulamazsınız. Buradan yapılacak uçuşların hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir başlangıç oldu. Sanıyorum, bu yıl bazı hacı adaylarımız buradan uçuş yapılacağını bilmiyordu. Ama seneye bütün hacı adaylarımız burayı tercih edecektir. Çünkü burası herkes için büyük bir imkan. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. İnşallah o kutsal görevi yerine getirip, yakınlarınıza sağlıkla kavuşun. Bizler içinde dua edin. Allah haccınızı kabul etsin” dedi.

Konuşmaların ardından hacı adayları Vali Yavuz Erkmen ve İl Müftüsü Mehmet Köse tarafından uğurlandı. Çardak Havaalanı’ndan 3 sefer halinde uğurlanan 570 hacı adayının, 4 ve 5 Ocak 2009 tarihinde döneceği öğrenildi. İlk dış hat seferinin Ciddi’ye yapıldığı Çardak Havaalanı, toplam < ?XML:NAMESPACE PREFIX = ST1 />280.000 m2 alan üzerine kurulu. Yılda 2 milyon 200 bin yolcu kapasiteli havaalanından düzenli olarak her gün 4 sefer halinde İstanbul-Denizli-İstanbul iç hat seferleri yapılıyor. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu