REKLAMI GEÇ

İşaret dilini öğrendiler

İşaret dilini öğrendiler

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarında çalışan 32 personele işaret dili eğitimi verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2016 Cuma, 16:13

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kuruma gelen işitme engellilere daha iyi hizmet verebilmek ve daha kolay iletişim kurabilmek için personele yönelik işaret dili kursu düzenledi. 32 personelin katıldığı 120 saatlik eğitimi tamamlayanlar için sertifika töreni düzenlendi.

Törene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Kadriye Özer, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Halk Eğitim Müdürü Halil Elmas, Pamukkale Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir ve kurs alan personel katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Kadriye Özer, işitme engellilerin sorunlarını, istek ve hizmet isteklerini anlayabilmek için düzenlenen işaret dili kursunun başarıyla tamamlandığını belirterek, bu konuda katkı veren Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür etti.

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ise, toplumda her bireyin engelli adayını olduğunu belirterek, ”Türkiye’de 3 milyon işitme engelli vatandaşımız yaşamaktadır. Hayata dezavantajlı başlayan vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak hizmetlerin öncelikli hale getirilmesi gerekiyor. İşitme engelli vatandaşlarımızla daha sağlıklı iletişim kurabilmek ve onların sorunlarına çözüm bulabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Pamukkale Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile işaret dili eğitimi düzenledik. Eğitime gönüllü olarak katılım sağlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu