REKLAMI GEÇ

İşçiler yangın nöbetinde

İşçiler yangın nöbetinde

Hak-İş İl Temsilcisi ve Öz Orman İş Denizli Bölge Başkanı Halil Turan, yangın nöbeti tutan orman işçilerini ziyaret ederek iftar ve sahur sofralarına konuk oluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2014 Salı, 09:39

Öz Orman İş Denizli Bölge Başkanı Halil Turan, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ormancılık faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Yangın mevsiminin başlamasıyla birlikte üyelerinin yoğun bir çalışma sürecine girdiğine dikkat çeken Turan, “Havaların sıcaklığının yoğun olması nedeniyle ormancılık faaliyetlerinin işlerliğinde de bir artış olması kaçınılmazdır. Öz Orman İş Sendikası bölge başkanlığı olarak toplam bölgemiz de 40 civarında yangın kulesi bulunmakta ve burada görevli üyelerimiz, işçi kardeşlerimiz 24 saat esasına göre gece gündüz demeden faaliyetlerini sürdürmektedirler. Yine kulelerde görev yapanların yanı sıra yangın ekibinde görev yapan üyelerimiz de muhtemel yangınlara karşı müdahele etmek amacıyla her zaman nöbet başında hazır beklemektedirler” dedi.

Kendilerinin de fedakarca görev yapan çalışma arkadaşlarını yalnız bırakmadıklarını belirten Turan, “Ormancılık faaliyetinin hızla takibinin sağlanması adına fedakarlık yapan işçi kardeşlerimizi her gün değişik bölgede bir çok noktada ziyaret ederek onların sıkıntılarıyla yakından ilgileniyoruz. Çözüm bekleyen sorunlarına çözüm üretmenin gayretinde oluyoruz ya da çözüm makamlarıyla hızla görüşmeler yaparak çözüm odaklı adım atıyoruz. Bununla birlikte içinde bulunduğumuz Ramazan ayı vesilesiyle kulelerde ve yangın nöbet noktalarında görevli kardeşlerimizle iftarımızı açıyoruz ve sahurumuzu onlarla birlikte yapıyoruz. Dağların zirvelerinde sürekli dürbün başında gözetleme yapan ve muhtemel yangılarda canları pahasına ormanları koruyan, yangın olan bölgede gayretli bir şekilde söndürme çalışmalarında yer alan bu kardeşlerimiz bizim için ayrı bir yere ve öneme sahiptirler. Böylesi fedakarlık timsali olan bu kardeşlerimizin her zaman yanlarında olmanın gayretinde olduk ve bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle ramazan ayının manevi iklimini o uzak noktalarda yaşamaya çalışan işçi kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı ramazanlar diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu