REKLAMI GEÇ

İtfaiyenin önceliği çocuklar

İtfaiyenin önceliği çocuklar

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı okullardaki eğitim çalışmalarına devam ediyor. Yılda en az 50 okulda yangın söndürme eğitim tatbikatının yanı sıra yangın çıkış sebepleri ile ilgili bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Eğitim Müdürü Veysel Bika, talep olması halinde mahallelerde ev hanımlarına da eğitim verildiğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2015 Cumartesi, 10:04

İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 7 yıl önce başlattığı eğitim çalışmaları, mahallelerde ev hanımlarına yönelik olarak devam ediyor. Talep olması halinde her mahalleye giderek eğitim verileceğini belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Müdürü Veysel Bika, Berketli, 1200 ve 800. yıl mahallelerinde ev hanımlarına yönelik tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi. 

ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLAR
Yılda en az 50 okulda yangın söndürme tatbikatı düzenlendiğini söyleyen Bika, “Okullarda verilen eğitim çalışmalarının meyvelerini alıyoruz. Denizli il genelinde, meydana gelen yangın sayısında yüzde 70 oranında azalma oldu. O nedenle bizim öncelikli hedefimiz risk grubu oluşturan çocuklar. 7 yıldan beri her yıl 50 okulda yangın söndürme tatbikatı düzenliyor, yangı çıkış nedenleri konularında eğitim veriyoruz” dedi.

MUHTARLARA VE YÖNETİCİLERE ÇAĞRI
Mahalle muhtarları veya apartman yöneticilerinin İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan talep etmesi halinde yangın söndürme tatbikatının düzenlenebileceğini söyleyen Bika, “Merkezefendi İlçesi Bereketler Mahallesi Muhtarı Aynur Dündar’ın talebi üzerine ev hanımlarına yönelik yangın çıkış sebepleri, etkenleri ve söndürme şekillerini teorik ve uygulamalı olarak anlattık. Diğer mahallelerden de talep gelirse yine gideriz” diyerek mahalle muhtarları ve apartman yöneticilerine çağrıda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu