REKLAMI GEÇ

İzmir’e ikinci tren yolu hattı

İzmir’e ikinci tren yolu hattı

Denizli ile İzmir arasındaki demiryolu ulaşımında, “hızlı tren değil”, “hızlandırılmış tren” projesinin uygulanacağı ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2014 Pazartesi, 10:58

“Denizli’den İzmir’e demiryoluyla ulaşım süresi hızlı tren ile kısalacak” beklentilerinin gerçekleşmesi bir başka bahara kaldı. Sefer yapan trenlerin hızı artacak ama bu hızlı trenle olmayacak. Onun yerine “hızlandırılmış tren” projesi hayata geçirilecek.

BÖLGE MÜDÜRÜ BİLGİLENDİRDİ
Denizli ile İzmir arasında hızlı tren hattı yapılacağı beklentileri boş çıktı. Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirilen 2014 yılı dördüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, Denizli-İzmir arasındaki hatla ilgili bilgi verdi.

120 KM HIZLA İZMİR
TCDD Bölge Müdürlüğü’nün Denizli ile ilgili yatırımlarını toplantıda aktaran Bakır, İzmir’e kadar uzanan demiryolu hattının çift yön olması için etüt ve danışmanlık ihalesinin yapıldığını söyledi. Bakır, 1 milyon 756 bin lira bedelle işin ihale edildiği ve Haziran 2015 gibi etüt projesinin hazır olacağını belirterek, “Proje kapsamında yolun güzergahı, yeni yapılar yapılması, köprülerin nerelere yapılacağı gibi inşaata hazırlık çalışması yapılacak. Çift gidiş geliş hattı yapıldığında tren 120 kilometre sabit hızla gidebilecek, bu hız 160 kilometreye kadar çıkarılabilecek” dedi.

BAŞKAN ZOLAN MÜDAHALE ETTİ
Vali Kocatepe’nin “Bu hızlı tren mi?” sorusuna Bakır, “Bu normal bir demiryolu hattıdır. Hızlı tren için şu an programımızda bir çalışma yok” yanıtını verdi.

Bu sözler üzerine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Hızlı tren programda var, ancak henüz proje ya da yapım ihalesi yapılmadı. Denizli-İzmir arası hızlı tren projesi bakanlıkta mevcut” dedi.

SİYAH BEYAZ TELEVİZYON ÖRNEĞİ
İkinci hattın yapılmasından çok, hızlı tren hattı döşenmesi gerektiğini vurgulayan Kocatepe de, “Bir zamanlar bize büyük paralara siyah beyaz televizyonları sattılar. Sonra da renklisini çıkardılar, onları da büyük paralara sattılar. Tren hattı bunun gibi olmasın, hızlı tren hattı döşenebiliyorsa direkt hızlı tren olsun. Benim anladığım kadarıyla biz kara tren yolunu motorlu tren yoluna çeviriyoruz” diye konuştu.

HIZLI TRENE AYRI HAT LAZIM
Bölge Müdürü Bakır ise, işin bakanlığın tasarrufunda olduğunu, şu anda hızlı trenle ilgili bir çalışmalarının bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Denizli-İzmir arasında çok fazla hemzemin geçit var. İkinci hat inşaatı de bu geçitlerin de düzenlenmesini öneriyor. Hızlı tren için ayrı bir hat yapılması, tüneller açılması gerekebilir. Üstelik yolun bazı bölümlerinde çok keskin virajlar var. O hattın yeniden yapılması gerekir” dedi.

Vali Kocatepe bu sözler üzerine inşaat teknolojisinin geliştiğini, konunun tekrar görüşülebileceğini kaydetti.

Yorumlar

Cihan   -  Bağlantı 3 Kasım 2014, 16:55

İzmir-Aydın-Denizli-Antalya Yüksek Hızlı tren hattı turizmin gelişmesine büyük katkı sağlar.Bir iş geç olsun ama tam olsun.Aydın-Denizli-Antalya otoyolu yapılacaksa paralel uzanan yerine göre tünellerden geçen YHT projelendirilebilir.

harun türkmen   -  Bağlantı 3 Kasım 2014, 15:51

valiyi takdir ettim. neden 2 iş yapacaz diye uğraşırlarki. 1 tane yapın o da hızlı tren hattı olsun. hangi devirde yaşıyoruz ya….

ANIL   -  Bağlantı 3 Kasım 2014, 11:50

Bir şehir efsanesine göre doksanlı yılların sonlarında da Organize Sanayi Bölgesine trenle gidilip gelinebilecekti?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu